Dupa ce a realizat costume premium pentru Regele Mihai, Principele Radu, Regele Simeon al Bulgariei, oameni de afaceri, ambasadori și vedete din showbiz-ul românesc, Alexandru Ciucu marchează o noua reușită în carieră, devenind designerul celebrului Principe Albert de Monaco.

Acestuia, designerul român i-a creat, la cerere, un costum elegant pe care i l-a înmânat personal în cadrul unei întâlniri din incinta Palatului din Monte Carlo. Colaborarea cu Principele Albert de Monaco a debutat în luna decembrie a anului 2012, când Alexandru Ciucu a participat, alături de mari case de modă internaționale precum Chanel, Dior, Prada, Gucci sau Bulgari, la Licitația Brazilor de Crăciun de la Monte Carlo, o acțiune de strângere de fonduri pentru protecția internațională a minorilor împotrivă efectelor negative ale internetului. Atunci, creația lui, un brad restilizat, în formă de tablou, a fost cumpărat chiar de Prințul Albert de Monaco și se află în prezent în camera principală din palatul de la Monte Carlo.

 Bradul Ciucu

“Am fost contactat de secretariatul Palatului Princiar. Mi s-a spus că Prințul Albert ar dori să aibă un costum la comandă și să mă întâlnească personal pentru a ne consulta în privință detaliilor estetice, a materialelor și a culorii. De asemenea, să îi iau și măsurile în vederea execuției costumului. Cred că aflase între timp că eram designerul Casei Regale a României”, declară Alexandru Ciucu.

 Licitatie

Designerul român a croit un costum albastru-bleumarin dintr-o țesătură nobilă de pashmina cu mătase. Pashmina este o țesătură foarte fină de cașmir, provenită din lâna unei specii rare de capre care crește în zonă munților Himalaya. Croiul ales este clasic, la un rând, cu doi nasturi și pantaloni fără falduri.

 Cu principesa

„M-a bucurat foarte mult că a acceptat să îi facem costumul păstrând micile detalii care particularizează o creație Alexandru Ciucu. Capacele de la buzunarele sacoului și buzunarul de la piept au o ușoară asimetrie, gândită special că să poți distinge o creație Alexandru Ciucu, chiar dacă nu vezi eticheta. A ales, de asemenea, și o cămașă albă din cel mai fin bumbac egiptean”, mărturisește designerul.

 Costumul principelui

În cadrul vizitei, Alexandru Ciucu i-a oferit Prințului Albert o sticlă de vin roșu românesc, iar Prințesei Charlene o ie românească cusută și brodata manual. „Prințesa s-a bucurat foarte mult de cadou, mai ales că i-am arătat în câte moduri de a purta o astfel de cămașă populară. Ca răsplată, mi-au scris împreună câteva gânduri frumoase în Cartea de Onoare pe care o adusesem cu mine”, mărturisește designerul.

 Ciucu si principesa

Designerul de costume premium Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizorul oficial al Casei Regale a României. În primăvară anului trecut, Alexandru Ciucu a primit un nou titlu de Furnizor al Casei Regale a României, mulțumită serviciilor impecabile oferite. Designerul a fost ridicat la rangul de maestru și va asigura vestimentația membrilor familiei regale pentru următorii trei ani.

Sursa/Foto: ADPM