Un designer pe nume Olek, originar din Polonia, a uimit internauții atunci când publicat primele fotografii și înregistrări video cu felul în care și-a decorat locuința. A îmbrăcat-o, la propriu, într-o „ținută” de culoare roz, croșetată ochi cu ochi! Scopul acestei acțiuni a fost însă cu totul altul.

Prin felul în care și-a decorat casa cu sediul în Finlanda, Olek și-a dorit să atragă atenția asupra unei probleme globale, cu care se confruntă 34 000 de refugiați în fiecare zi, fiind nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza conflictelor armate sau a persecuțiilor.

Designerul a realizat acest proiect unindu-și forțele, timp de 3 săptămâni, cu cele ale unor femei refuguiate din Siria și Ucraina. Împreună, au croșetat un adevărat simbol al speranței pentru oamenii rămași fără acoperiș deasupra capului.

Greetings from #Kerava 😘😘😘 #ourpinkhouse #olek drone shoot by #DavidBrickhillJones

A video posted by olek (@oleknyc) on

Atunci când croșeta alături de refugiate, Olek le-a ascultat poveștile rând pe rând, le-a șters lacrimile, le-a privit fotografiile cu locuințele distruse de bombe și a înțeles câtă suferință manifestă persoanele aflate în zone aflate în conflict, doar pentru a supraviețui.

Am decis să îmi arunc locuința în aer ca să ilustrez situația nefericită în care s-au pomenit mii de oameni de pe întreaga planetă.

Putem arăta tuturor că femeile și pot face case și au capacitatea de a se recrea. Nu contează ce ne aduce viața, putem obține totul de la zero, pe propriile picioare”, spune autoarea ideii.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f202554%2fel8a7805__1_

#ourpinkhouse in #Kerava is ready. Come join us on Sunday 2-4pm for tea time with #Olek #finland

A photo posted by olek (@oleknyc) on

Thank you #Kerava. You’ve been good to me

A photo posted by olek (@oleknyc) on

#climbingladders

A photo posted by olek (@oleknyc) on

#artistportrait by #EmiliaKangasluoma / #HelsinginSanomat #kerava #finland #ourpinkhouse

A photo posted by olek (@oleknyc) on

#climbingroofs #ourpinkhouse @taidejamuseokeskus_sinkka #olek

A photo posted by olek (@oleknyc) on

Foto: Olek, Instagram

Distribuie articolul: