Recent pe litoralul Mării Negre a avut loc deschiderea oficială a Săptămânii Internaționale a Modei „Fashiontv Summer Festival Mamaia 2012″, eveniment organizat de „Fashion TV International”. La show a fost prezent Michel Adam, fondatorul și președintele primului post TV, dedicat modei. În premieră pentru România, prezentarea de modă a fost difuzată LIVE în peste 180 de țări, prin intermediul postului „Fashion TV International”. Primarul de Constanța, Radu Mazăre a declarat că această colaborare dintre „Fashion TV” şi staţiunea Mamaia va continua și pe viitor. Anual, aici vor fi prezenţi toți designerii, dornici să-şi promoveze creaţiile, dar și cele mai frumoase modele, care concurează pentru titlurile de „Miss”.

Evenimentul a reunit artişti din industria fashion din mai multe țări, precum Italia, Liban, România, dar și Moldova. Țara noastră a fost reprezentată de către designerul Daniel Racovizza, unicul creator moldovean care şi-a etalat creaţiile la acest for internaţional al modei, la invitaţia „FTV Chișinău”.

Designerul basarabean a venit cu o colecție mai veche de lenjerie intimă și costume de baie „National Dream”, aceasta însă cu modificări esențiale şi completată cu articole vestimentare noi. Astfel, cele cele 30 de modele în stil eclectic, din colecția lui Daniel Racovizza, s-au remarcat printr-un pronunţat caracter ethno: broderii și elemente croșetate tipice stilului național moldovenesc, dar şi influențe rock, glam și avant-garde. În plus, colecția a fost accesorizată cu gentuțe cu aceleași „nuanţe” etnice. Astfel, frumoasele „Ilene Cosânzene”, marca Daniel Racovizza, au defilat alături de colecții renumite de fashion, cum ar fi cea a lui Cătălin Botezatu haute couture „Tarina”, inspirată din vestimentaţia tradiţională rusă.

“Fashiontv Summer Festival Mamaia 2012″ a continuat cu evoluţia celor douăzeci de concurente pentru titlul „Fashion tv Model Awards Black Sea”. În cadrul concursului au fost desemnate șase câştigătoare, care vor participa la cele mai importante evenimente organizate de „Fashiontv” din întreaga lume, unde le vor fi înmânate un şir de premii. Valoarea totală a premiilor depăşeşte 100.000 de euro.

Distribuie articolul: