Credeţi sau ba, un desert cu Prune în sos de ceapă a luat la Festivalul “Mai Dulce” trofeul “Cireaşa de pe Tort”. Gospodina Veronica Calcev este ingenioasa care a reuşit să facă din ceapă un sos cremos şi sulce, care, asortat cu prunele uscate a rezultat un desert de nota 10 – un desert pe care Veronica îl ştie încă de la bunica sa din Călăraşi.

Festivalul “Mai Dulce” şi-a desemnat ieri câştigătorii. Trofeul “Cireaşa de pe Tort” a fost decernat la două gospodine participante în cadrul festivalului, la categoria desert local şi desert internaţional. 

Cireasa de pe Tort

“Cireașa de pe Tort” a fost obţinută de Tatiana Mironescu pentru cel mai bun desert internațional. Tatiana a gătit nişte bezele extraordinare, apreciate înalt de aproape toţi membrii juriului.

 Tatiana Mironescu

Veronica CalcevVeronica Calcev, cea de-a doua câştigătoare s-a învrednicit de mult-râvnitul trofeu pentru categoria desert local. Veronica a gătit Prune în sos de ceapă – un desert de la Călărași, gătit adesea de bunica ei. Veronica a preparat din ceapă un sos cremos, dulce și foarte potrivit prunelor uscate, pe care le-a gătit în mod tradițional.

Foarte surprinse și extrem de fericite pentru acest succes, gospodinele au primit trofeele ca pe niște adevărate decorații de mare valoare, care le recunosc efortul și dibăcia în arta culinară.

Cireasa de pe tort

Juriul a fost compus din persoane foarte vizate în domeniu, gurmande, dar și medici specializați sau nutriționiști. Printre aceștia: Luminița Suveică – medic endocrinolog și nutriţionist de specialiatate, șefa Centrului Municipal de Sănătate Publică Chişinău; Olia Bucs – Portalul Prosto i Vcusno, gurmandă; Anea Glaskina – Locals.md; Tamara Șchiopu – gurmandă şi Liliana Enachi – Reprezentant Zahărul 5 inimioare.

Cireasa de pe tort

Juratele au avut de degustat peste 50 de rețete, cam câte 10 rețete de fiecare. După care au mai gustat încă o dată pe cele desemnate a fi pretendente la materele trofeu. Precizăm că trofeul “Cireaşa de pe Tort” a fost realizat de meșterul-ceramist Andrei Sclifos.

PentruEA.md aminteşte că “Mai Dulce” a fost organizat de echipa KLumea, în frunte cu Nata Albot şi Viorica Nagacevschi. Vedeţi mai jos o galerie cu poze de la acest eveniment.

Distribuie articolul: