Vrei să îi uimești pe cei dragi? Pregătește această prăjitură delicioasă cu ciocolată și mentă în doar câțiva pași simpli. Este o rețetă de efect, în trei straturi foarte gustoase. Iată de ce ai nevoie pentru a putea prepara această prăjitură!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

– o cană de făină

– un vârf de linguriță de sare

– o cană de zahăr

– 3 ouă

– 100 grame de unt topit

– 2 linguri de apă

– 100 de grame de cacao

Pentru stratul de mentă:

2 căni de zahăr pudră

– 100 de grame de unt topit

– 2 linguri de lapte

– o linguriță de extract de mentă

– 2 picături de colorant alimentar verde

Pentru glazură:

– 3 linguri de unt

– 150 de grame de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul cerne făina împreună cu sarea. Într-un alt vas bate bine ouăle cu zahărul, adaugă untul, apa și cacaoa. Toarnă această compoziție peste făină și formează un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o la foc mediu timp de 20 de minute. Las-o apoi să se răcească complet.

Pentru stratul din mentă trebuie doar să adaugi toate ingredientele într-un vas și să le amesteci cu mixerul până se formează o cremă consistentă. Întinde-o peste blatul rece.

Pentru a prepara glazura amestecă într-un castron ciocolata mărunțită cu untul și pune castronul la cuptorul cu microunde peste 30 de scunde. Amestecă apoi cu o lingură de lemn până se omogenizează. Las-o să se răcorească timp de 2-3 minute și apoi întinde totul peste prăjitură. Acoperă prăjitura cu folie de aluminiu și las-o peste noapte la frigider.

Distribuie articolul: