Peter Bone vrea să convingă parlamentul englez să înăsprească legislația pentru susținerea victimelor traficului de ființe umane. Pentru a fi mai convingator aduce exemplul unei moldovence care este traficată in Anglia.
Deputatul spune că a primit o scrisoare de la o prostituată engleză care i se plîngea pe tratamentul inuman față de persoane de altă naționalitate.

Pentru a putea convinge și alți deputați englezi de necesitatea unor schimbări legislative, deputatul a adus exemplul unei tinere care ajunge traficată în Anglia “Imaginați-vă o femeie de 25 de ani dintr-un sat mic din Republica Moldova căreia i s-a oferit posibilitate de a evada din sărăcie printr-un loc de muncă în Marea Britanie in calitate de chelneriță. Dar, după sosirea ei în Londra, devine clar că nu a existat niciodată o oportunitate de lucru. ” Contactele” ei ii confiscă pașaportul, o inchide într-o cameră în care ea este bătută și violată în mod repetat, iar apoi vândută în sclavie ca o prostituată.” Deputatul spune că este necesar de intervenit, fiindcă situația ar fi una “scandalos” de dificilă.

Premierul englez, David Cameron i-a răspuns deputatului precum că vor încerca să găsească soluții pentru victimile “sclaviei moderne”, chiar dacă alți politicieni s-au arătat sceptici vizavi de declarațiile deputatului Bone.

Ne întrebăm dacă deputatul englez știe și altceva despre țara nostră, înafară de acest fenomen , mai puțin plăcut.

Distribuie articolul: