Ingrediente:

350 gr. – mozzarella (feliată) sau orice alt cașcaval

4 linguri – sos pesto

8 felii de pâine albă

30 gr. – unt (topit)

sandwich 2Pentru sos:

350 gr. – roșii (fără coajă și tăiate cubulețe)

1 ceapă mică (tăiată cubulețe)

3 căței de usturoi (tăiați mărunt)

200 ml. – apă plată + ½ cubuleț supă concentrată de pui

½ linguriță – oregano uscat

½ linguriță – cimbru uscat

Sare și piper negru

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 25 minute

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 4

 

Mod de preparare:

  1. Încinge o tigaie cu ulei la foc mediu. Adaugă în ea ceapa, călește-o circa 3-4 minute amestecând din când în când. După care dă focul mai tare, pune roșiile și usturoiul. Toarnă apa împreună cu cubulețul de supă concentrată peste ele, adaugă oregano, cimbru și condimentează cu piper. Pune capacul și dă focul la minim, lasă sosul să fiarbă circa 15 minute.
  2. În ultimele minute înainte ca sosul să fie gata ocupă-te de sandwich-uri. Ia o felie de pâine și pune pe ea câteva felii de cașcaval, unge peste el o lingură de pesto, adaugă încă câteva felii de cașcaval și acoperă cu cealaltă felie de pâine. Fă același lucru cu ingredientele rămase.
  3. Toarnă sosul într-un blender și mixează bine până toate ingredientele se vor sfărâma și sosul va deveni dens și fin. Gustă sosul și vezi dacă mai are nevoie de sare și piper negru, dacă da, condimentează și mai mixează câteva secunde. Toarnă sosul într-un bol încăpător.
  4. Încinge o tigaie la foc mic. Unge sandwich-ul pe ambele părți cu unt topit și pune-l pe tigaia încinsă pentru circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până se va rumeni frumos și cașcavalul se va topi.
  5. Scoate sandwich-ul pe un tocător și taie-l în jumătate, înmoaie-l în sos și poftă bună.

Alte rețete delicioase pe Valeriesfood.md