Astăzi se împlinesc 10 ani de la trecerea în lumea celor drepți a marelui rapsod al neamului, Nicolae Sulac. Familia, prietenii și colegii de scenă s-au adunat la cimitir pentru a-l comemora printr-o masă de pomenire. Fiica sa, Doina Sulac, a declarat că doar cântecul e cel cu care își lecuiește rana produsă de dispariția tatălui. Ion Suruceanu, Nicolae Botgros, Radu Doldan, Lidia Botezatu, Mihai Ciobanu, Nicolae Cibotaru, Igor Cuciuc și alți prieteni de scenă și cântec, precum și membri ai familiei, au fost prezenți la mormântul interpretului din cimitirul armenesc. Aceștia i-au adus, ca în fiecare an, un omagiu: flori și o masă de pomenire. Și-au amintit cu toții de glumele lui Sulac, dar mai presus de toate, de cântecul lui.

Doina Sulac, fiica regretatului artist și moștenitoarea cântecelor lui, a declarat pentru revista PentruEa: “Acești ani au trecut foarte repede, e greu să pierzi un om drag, un tată nemaipomenit și un talent cum a fost Nicolae Sulac, dar ne-am obișnuit. De acolo de sus, el vede ce facem și cum îl pomenim. Ne lecuim acum doar cu cântecul său.”

 

 

Doinița s-a declarat bucuroasă că Palatul Național, Casa de Cultură din Florești și Cantemir, o stradă din Chișinău și, curând și un liceu, poartă numele interpretului Nicolae Sulac. “Ne dorim foarte mult și un monument al lui Nicolae Sulac, poate chiar în fața Palatului Național. Încercăm să căutăm fonduri pentru acest lucru, însă sunt și multe detalii tehnice de clarificat”, ne-a spus tânăra interpretă.

Nicolae Sulac s-a născut la 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, Cahul și s-a stins din viață pe 8 aprilie 2003. Printre cele mai cunoscute melodii ale artistului se numără: „Ce frumos mai cânta cucul”, „Tinerețe-tinerețe”, „Foaie verde magheran”, „Când tata va veni”, „Floarea lui Sulac”, doinele „Miorița” și „Doina de jale”, „În pădurea de la Prut” și altele.

Sursa Foto: Actualitati.md 

Distribuie articolul: