În ciuda faptului că tot mai mulți medici desconsideră purtatul pantofilor cu toc, Taryn Rose, chirurg ortoped, a elaborat conceptul pantofilor care nu dăunează sănătății, ci din contra – sunt benefici pentru sănătatea picioarelor! Ideea i-a venit autoarei pe portalul de idei de afaceri kickstarter.com. Cum arată conceptul, vedeți mai jos.

Taryn Rose are 47 de ani și locuiește în California, iar invenția pe care a propus-o pentru pantofii care nu dăunează sănătății, presupune o construcție sub formă de aripi din fibră de carbon, care imită toate arcadele tălpii. În timpul mersului, această invenție acționează ca o mini-pompă care sporește circulația sangvină la nivelul tălpilor.

În conceperea modelului de fibră, Rose a fost sprijinită de arhitectul Enrico Cuini. Întrucât este un mare amator al surfingului, acesta a propus includerea, în structura încălțămintei, a unei formațiuni plastice, însă suficient de trainice. 

„Aceste aripi din fibră de carbon ajută piciorul să fie stabil și foarte sigur, ajutându-l chiar să se odihnească în timpul mersului. În plus, aceasta ajură gleznelor să nu se clatine. Cuini aduce o mulțime de perspective în industria producerii încălțămintei, care nu s-a schimbat prea mult în ultimii 100 de ani”, declară Taryn Rose.

Aceasta mai declară că atât în calitate de medic, cât și în calitate de fashionistă, a văzut cât de mult se chinuie femeile din cauza pantofilor incomozi. Din contra, pantofii cu toc pot face minuni!

Actualmente, prețul acestui tip de încălțăminte se situează între 350 și 1995 de dolari americani, însă autoarea ideii își dorește să colecteze pe portalul de idei de afaceri, o sumă de 100 000 de dolari până la data de 5 noiembrie curent. Până la acest moment, femeia a reușit să adune, pe această platformă, circa 2600 de dolari.

Atât Rose, cât și Cuini intenționează să doneze o parte din profiturile lor pentru cauze filantropice referitoare la asigurarea cu apă, educație, dar și sănătate. 

Distribuie articolul: