La vârsta de patru ani, Gabby a fost diagnosticată cu alopecie areată – o boală dermatologică ce se caracterizează prin căderea părului de pe cap. Boala poate afecta și alte zone cu păr (genele, sprâncenele, barba) și poate apărea la orice vârstă. Este în mare masură provocată de o tulburare auto-imună în care organismul își atacă proprii foliculi de păr.

Astăzi, Gabby are 12 ani, dar nu mai are niciun fir de păr pe cap, nici gene, nici sprâncene. Tyler și familia lui sunt din Florida. Acolo au întâlnit fetița și au observat că Gabby niciodată nu dădea jos pălăria sau bentița. Părinții i-au explicat băiețelului că e bolnavă, iar familia ei nu își permitea să cumpere o perucă, aceasta fiind costisitoare. Atunci Tyler a decis să își crească părul lung, din care să se facă o perucă.

E doar păr. Eu pot să îmi cresc părul”, și-a zis Tyler.

boy-donates-hair-sick-friend-tyler-boone-gabby-ruiz-14

Timp de doi ani băiatul a căpătat o lungime de 25 cm.

Ea a trecut prin atâtea și consider foarte special gestul acestui copil, atât de mic, dar care vrea să ajute. Ea e foarte liniștită și timidă atunci când cunoaște oameni noi. Se obișnuise cu situația în care se afla, dar urmează să împlinească 13 ani. E acea vârstă, așa că e nerăbdătoare să își primească peruca”, a declarat Emelia Ruiz, mama fetiței pentru abcnews.go.com

Iată o dovadă vie că supereroii nu trăiesc în filme și benzi desenate, ci chiar lângă noi.

WFTS-haircut-02-jef-170104_4x3_992

 

Distribuie articolul: