Un băiețel de numai 10 ani, din Statele Unite ale Americii, a devenit vedetă pe internet după ce a reușit să îi salveze viața mamei sale și a micuțului pe care aceasta avea să îl nască prematur. Cum s-a întâmplat totul, vedeți mai jos.

Faceți cunoștință cu Jayden Fontenot – eroul poveștii – un băiat din statul american Louisiana, care a reușit să se descurce de minune într-o situație extremă: i-a salvat viața atât mamei sale, cât și fratelui nou-născut.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 11 august, când mama băiatului, pe nume Ashley, se afla în a 34-a săptămână de sarcină. Femeia a mers la baie, când a simțit că i „s-au rupt apele”, acestea ieșind împreună cu piciorușele fătului. Situația era una gravă, micuțul fiind blocat și aflându-se într-o stare extrem de critică.

Soțul femeii se afla la serviciu, iar acasă erau doar Jayden, în vârstă de 10 ani și mezina – o fetiță de 11 luni. Ashley și-a chemat așadar fiul în ajutor, acesta găsind-o într-o baltă de sânge.

20953734_10155690305862899_1947645956776752001_n

Băiatul a reacționat rapid: și-a găsit imediat bunica, ea locuind în vecinătate. Fiind operată, femeia nu s-a putut deplasa, însă a sunat la salvatori, aceștia urmând să vină. Odată întors acasă, băiatul a prins curaj și și-a întrbat mama despre ce trebuie să facă. Ghidat de mama sa, Jayden l-a ajutat pe nou-născut să iasă din pântecele ei. Văzând că micuțul nu respiră, băiatul a fugit la bucătărie după un aspirator nazal (al surorii mai mici) care i-a eliberat căile respiratorii.

Din păcate, nașterea traumatizantă i-a provocat mamei o hemoragie puternică, la acel moment ajungând acasă și ambulața. Medicii au reușit să-i salveze viața, iar astăzi, atât mama, cât și micuțul se află în afara oricărui pericol.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: