Patiserul Amaury Guichon este cunoscut în toată lumea ca arhitectul ciocolatei. Creațiile lui merită pe bună dreptate un loc în muzeu. Începând cu discurile vinil, terminând cu scenele de Crăciun și casele din ciocolată, toate reprezintă opere de artă, în același timp deserturi delicioase.

Amaury și-a început cariera la 16 ani, iar la 21 a devenit cel mai tânăr patiser șef din Paris. Astăzi numără peste 400 de mii de urmăritori pe Instagram – pregătiți oricând să guste măcar o bucățică din creațiile de ciocolată. Amaury este atent la detalii. Fiecare căsuță sau construcție conține șuruburi, cuie și alte detalii pe care el le șlefuiește sau toarnă în ciocolată, de aici și aspectul hiper realistic al întregii compoziții. Vedeți filmulețul de mai jos ca să vă convingeți: 

Fashionistele sigur o să aprecieze creația din poza de mai jos:

a10c6fdde6f79a0f4503336488a3c21c--amaury-guichon-amazing-cakes

Dacă îi accesezi pagina de Instagram, înnebunești de la diversitatea de forme, compoziții, construcții. Se pare că nu există un obiect în realitate care nu ar putea fi imitat din ciocolată. Amaudy creează orice: fructe, legume, accesorii, detalii minuscule tehnice, flori, copaci, oameni, personaje din desene animate.