András Kállay-Saunders, reprezentantul Ungariei la Eurovision 2014, a devenit celebru prin participarea sa la concursul de talente „Megasztár” (Megastar), iar ca să ajungă la ESC, András a trebuit să încerce mai mulți ani la rând. Și din a treia încercare i-a reușit, deși interpretul este american de origine, iar în Ungaria a venit pentru prima dată în anul 2009.

Piesa cu care András concurează la Copenhaga are un mesaj foarte puternic și o legătură personală cu Kállay: „Am scris acest cântec despre un prieten de-al meu din copilărie, dar și despre oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele cu povești similare. Din păcate prietenul meu a fost victima a abuzului față de copii, violenței în familie… am scris acest cântec despre experiențele lor și mi-aș dori prin el să cresc gradul de conștientizare la acest subiect”, declară artistul machiar.

 

András Kállay-Saunders sa născut la 28 ianuarie 1985 în New York City, într-o familie mixtă. În 2009, când revine în Ungaria pentru a petrece mai mult timp cu bunica și mama sa, András este observat la o audiție TV pentru cântăreți talentați. La Megasztár, Kállay a terminat al patrulea în concurs, dar a acumulat o experiență de viață extraordinară, reușind să înțeleagă că totul se obține prin muncă grea și dăruire. De atunci și-a mutat reședința în Ungaria.

Ungaria Andras

„Eu scriu cele mai multe dintre cântecele mele în timp ce merg pe jos pe stradă, sau când fac. Toate cântecele mele sunt despre lucruri pe care le-am experimentat în viața mea, sau oameni aproape de mine. Inspirația vine de oriunde: din zâmbet sau din lacrimi, de un om fără adăpost din metrou. Cred că în muzică nu există reguli sau limite la modul în care te exprimi”, explică Kállay – Saunders.

 Andras Ungaria

„Concursul muzical Eurovision este o modalitate foarte bună de a aduce diferite țări și culturi împreună. Îmi place că pot asculta diferite stiluri de muzică din Europa pe o singură scenă. A fost mereu un mare vis al meu să reprezint Ungaria, acum pot spune că sunt cel mai fericit om în viață”, declară András.

 Andras Ungaria

Interpretul ungar are, de asemenea, un mesaj și pentru fanii lui: „Vreau doar să spun mulțumesc tuturor celor care cred în mine și mă sprijină… Nu voi uita niciodată că fără voi nu aș vedea împlinit visul meu de-o viață. Sunt foarte recunoscător pentru toate lui, publicului. Sper să pot aduce o muzică bună pentru urechile lor și ca muzica mea să ajungă direct la inima lor. Vă iubesc pe toți!”

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Foto: Eurovision.tv

Distribuie articolul: