Dacă tot e toamnă, haideți să profităm din plin de roade și să mâncăm legume cât mai des cu putință. Vedeți mai jos cum se gătesc rulourile de vinete cu ouă și salată de roșii - micul dejun „valabil” doar în acest sezon.


Ingrediente:

-1 vânătă mare

-1 lingură ulei de măsline

-frunze de mentă

-200 g ricotta

-4 ouă

-6 roșii cherry

-2 castraveți mici

-jumătate cană de măsline

-100 g brânză feta

-2 linguri de miere

Mod de preparare:

1.Se taie vânăta în lungime, în 8 felii subțiri. Se perie cu ulei de măsline pe fiecare parte și se prăjește timp de 2 minute într-o taie grill, încinsă în prealabil. După ce s-au prăjit, se lasă să se răcească.

2.Într-un bol se amestecă menta tocată cu ricotta. Cu amestecul obținut se ung vinetele și se rulează.

3.Se fierb ouăle într-o cratiță cu apă, timp de 5-6 minute. Se decojesc și se taie în jumătate.

4.Într-o farfurie se aranjează rulourile de vinete, ouăle, măslinele, roșiile și castraveții. Ouăle se condimentează cu sare și piper. Peste roșiile și castraveții tăiați se adaugă brânza feta și se tropesc cu miere.

Foto: jurnalderetete.md

Advertorial sugerat – echipament pentru grill.