Un băiat cu nevoi speciale, de la Casa Internat pentru Copii cu Deficiențe Mintale din Orhei, și-a găsit protecția și dragostea în familia preotului Grigore Țurcanu. Povestea lui Georghiță a fost relatată de către Sorina Obreja, duminică, în cadrul buletinului de știri de la ProTV Chișinău.

Deja de 4 ani, adolescentul de la Casa Internat din Orhei își găsește alinarea în familia Țurcanu. Gheorghe a început să vorbească abia pe la vârsta de 11 ani, atunci când a ajuns la casa unde locuiește acum. Tot pe atunci, abia de putea păși, din cauza unei probleme la un picior.

Acum, băiatul le e de mare ajutor noilor săi părinți, iar mama care l-a lăsat la scurt timp după ce l-a născut, are acum o altă familie.

„Am scăpat cu bine de la internat. Vreau să rămân mult-mult timp în noua mea familie. Îmi doresc să mă ajute Dumnezeu să am și eu o muncă, pentru ca să fac și eu bani. Pe părinți îi voi răsplăti cu dragostea mea”, spune băiatul luat în asistență parentală.

Mama Teodora susține că Gheorghe era cel mai capabil copil, din câți a găsit la internat, însă regresa în acel mediu și de aceea soții au decis să îl cheme în familia lor. Însuși părintele Grigore Țurcanu susține că a avut o copilărie grea, studiind și dumnealui la o școală-internat.

„El ne zice nanul și nana, pentru că mama e una. I-am făcut și o operație, pentru că avea o problemă la un picior. Apoi, a început să meargă”, spune cuplul, în reportajul difuzat de ProTV Chișinău.

Băiatul de 15 ani este acum elev în clasa a V-a, la școala din Băcioi. Adoră să vină la lecții și se consideră un norocos că soarta l-a ales pe el, când atâția copii încă mai așteaptă ocazia fericită, la internatele din țară.

image

Foto: captură video, arhiva personală

Sursa: ProTV Chișinău

Distribuie articolul: