Muniba Mazari este azi o femeie pur și simplu de admirat: e artistă, model, activistă, predicatoare motivațioanală, cântăreață și prezentatoarea unui show de televiziune în Pakistan. Un accident de mașină suferit la vârsta de 21 de ani a adus-o într-un scaun rulant și i-a dat tragicul verdict că nu va mai avea copii. Muniba are acum un fiu înfiat, este primul model în scaun cu rotile din Pakistan și ambasadoare națională a Fondului ONU pentru Femei din țara sa.

Minuba povestește că provine dintr-o familie foarte conservatistă, iar la 18 ani era deja căsătorită.

„Fiicele bune nu-și refuză niciodată părinții. M-am căsătorit doar pentru a-l face pe el fericit, pe tatăl meu. Bineînțeles că această căsătorie nu a fost niciodată una fericită. La 2 ani de la căsătorie am nimerit într-un accident de mașină împreună cu soțul meu. El a ieșit din mașină, cu foarte puține traume, eu am rămas cu sechele pe viață”, povestește Muniba într-un discurs motivațional al său.

Tânăra povestește despre tragicul accident întâmplat acum 9 ani în viața ei, descrie cu lux de amănunte cum a rămas încarcerată în mașina accidentată, cum i-a fost traumată coloana și cum a primit cele mai tragice vești dia viața sa: că nu va mai putea merge și că nu va putea niciodată avea copii. Mai mult, la scurt timp, soțul ei a plecat de la ea și s-a căsătorit cu alta. Iată ce a făcut Muniba Mazari:

„Fiind în spital am început să pictez. Pictam tablori atât de colorate, însă nimeni nu vedea tragedia și durerea din spatele acelor culori. În acea zi am hotărât că voi trăi așa cum vreau eu. Nu voi fi persoana perfectă pentru cineva ci voi trăi această clipă și o voi face perfectă pentru mine, dar și voi lupta cu fricile mele”, declară tânăra.

Și-a scris fricile pe foaie și a decis că le va învinge, una câte una. Prima era divorțul și ca să se elibereze de ea, Minuba l-a anunțat singură pe soțul ei că poate să plece. A doua frică era că nu va mai putea deveni mamă.

„Acest lucru a fost devastator pentru mine. Dar mi-am zic că există atât de mulți copii pe lume care au nevoie să fie acceptați. De ce să plângi că nu ai unul – mergi și-l adoptă! Asta am făcut și așa a venit în viața mea, peste doi ani, Nael, care avea atunci 2 ani și 2 zile. Acum el are 6”, spune cu lacrimi în ochi Muniba.

Muniba Mazari povestește cum și-a depășit complexul că se află într-un scaun rulant, că este o „imperfectă” în lumea celor „perfecți”: a început să iasă tot mai des în public, a început să picteze, a devenit model și prezentatoare TV, a devenit ambasadoare UN Women in Pakistan, pledează pentru drepturile femeilor și ale copiilor, cântă și se bucură de viață, dar cel mai important, îi inspiră și pe alții să o facă!