Activitatea solemnă „Ultimul sunet” din acest an va fi organizată în instituțiile de învățământ general din țară în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19. În școlile din capitală, la careurile festive vor participa doar elevii care a absolvă ciclurile de învățământ, informează AGORA.md.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis, în acest sens, o circulară în adresa organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și managerilor instituțiilor de învățământ general.

Astfel, în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică privind gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19, instituțiile de învățământ vor stabili formatul, condițiile de desfășurarea a activităților dedicate „Ultimului sunet” (după caz, orar decalat pentru participanți), în funcție de numărul de elevi și spațiul disponibil pentru astfel de activități și cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a răspândirii virusului.

Totodată, alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai curent nu vor fi admise în incinta instituțiilor de învățământ.

Contactată de AGORA, viceprimara pe probleme sociale a municipiului Chișinău, a precizat că în capitală și în suburbii la activitatea solemnă „Ultimul sunet” vor participa doar elevii absolvenți. Este vorba despre cei din clasa a IV-a, care au absolvit ciclul primar de studii, cei din clasa a IX-a, care au absolvit gimnaziul, și elevii din clasa XII, care au absolvit ciclul liceal de învățământ.

„Este încurajată organizarea careurile din 31 în aer liber, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Celelalte clase vor avea parte de ore educative în care elevii vor învăța aspecte de securitate pe timpul vacanței de vară”, a adăugat viceprimarul. Amintim că, în anul 2020, absolvenții claselor a XII, dar și toți elevii, au fost privați de sărbătoarea ultimului sunet, din cauza pandemiei de coronavirus. Izolarea și lecțiile de la distanță i-au lăsat pe copii departe de școală până în ultima zi de an școlar 2019-2020.

Sursa: AGORA

Citește și: „Nu uitați de școală, de părinți, nu trădați prietenii și nu vindeți țara”. Mesajul emoționant al profesorilor cu ocazia „ultimului sunet” (Video)

Distribuie articolul: