Astăzi, 13 martie, s-a desfășurat cea de a doua semifinală a selecției naționale Eurovision 2014. În urma votului publicului și notelor juriului, au fost selectați interpreții care vor concura în marea finală, cu excepția unuia dintre ei, care urmează să fie salvat de public prin voturile acordate în ora ce urmează.

Iată lista învingătorilor în cea de-a doua semifinală:

1. Cristina Scarlat „Wild Soul”- 20 puncte (nr. 15 în finală)

2. Mikaella „Follow your dreams”-18 puncte (nr.13 în finală)

3. Curly „Your Recovery”- 16 puncte (nr.14 în finală)

4. Lucia S „Frozen”- 16 puncte (nr.5 în finală)

5. EDICT „Forever” – 8 puncte (nr.8 în finală)

6. Diana Staver „One and all”- 7 puncte (nr. 1 în finală)

7. Chirtoacă Aurel „Urme de iubiri ” – 7 puncte (nr. 10 în finală)

Acum publicul are șansa de a salva cel de-al 16-lea interpret, care va merge în finală, prin intermediul televotingului. 

televot semifinala II

Vezi AICI înterpreții care au acces în finala concursului din prima semifinală, desfășurată marți, 11 martie.

Marea finală se va desfășura sâmbătă, 15 martie, unde vor concura 16 interpreți.

Cea de-a 59 ediţie a concursului internaţional Eurovision va avea loc la Copenhaga, între 6 şi 10 mai. Reprezentantul Moldovei va evolua pe 6 mai, alături de concurenţi din alte 15 ţări, între care Rusia, Ucraina, Letonia, Armenia. În finală vor figura 16 intepreţi.

La ediţia Eurovision 2013, Aliona Moon, care a reprezentat Moldova, a ocupat locul 11, iar în 2005, a fost înregistrată cea mai bună prestaţie. Atunci, formaţia „Zdob şi Zdub” s-a situat pe locul șase.

Partenerii celei de-a 10-a ediţie, jubiliare, a Selecţiei Naţionale Eurovision sunt Banca comercială Moldova Agroindbank – deţinătoarea titlului de cea mai responsabilă bancă faţă de societate – şi compania de telefonie mobilă Orange Moldova. Organizator: Compania „Teleradio-Moldova”.

Sursa: UNIMEDIA

Distribuie articolul: