Delegația Comitetului Ad-hoc al Adunării Parlamentare OSCE pentru migrație se va afla, în perioada 8-11 martie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Parlamentul Republicii Moldova, printr-un comunicat de presă. Oficialii vor avea întrevederi cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și cu membrii acesteia.

Programul vizitei mai include întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, precum și cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

La Chișinău, membrii delegației vor avea întrevederi cu reprezentanții Biroului Migrație și Azil și vor vizita Centrul Unic de Gestionare a Crizei, precum și un centru de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina. Oficialii OSCE vor mai discuta cu reprezentanții societății civile și ai primăriei capitalei.

În cadrul vizitei, oficialii se vor documenta despre situația cu privire la refugiații din Ucraina și despre măsurile întreprinse de autorități în vederea gestionării crizei refugiaților.