Uleiul de măsline a fost și este un ingredient de bază în arsenalul trucurilor de frumusețe feminină și asta pentru că  este ideal pentru îngrijirea tenului și a pielii. Iată care sunt calitățile care fac din uleiul de măsline demachiantul perfect.

În primul rând trebuie spus că uleiul de măsline, de foarte bună calitate este ideal ca demachiant. Ce îl face cu totul special? Pe lângă faptul că îndepărtează foarte eficient machiajul și impuritățile, uleiul de măsline acționează ca un dezinfectant delicat și combină proprietățile unui demachiant cu cele ale unui tonic.

Avantajele sunt evidente: uleiul de măsline este un produs natural, deloc agresiv cu pielea și are capacitatea de a acționa în profunzime dizolvând orice tip de machiaj. Uleiul de măsline este unul din ingredientele de bază pentru preparatele cosmetice făcute în casă.

Dacă te demachezi în mod constant cu ulei de măsline, pielea o să beneficieze de toți nutrienții care se găsesc în uleiul de măsline. Demachiantele clasice sunt combinații chimice pe care nu vrei să le cunoști, amestecuri de emulgători, apă și agenți de îngroșare, parfumuri de sinteză și alte adausuri nu tocmai prietenoase, nici cu pielea ta, nici cu mediul.

Cum alegi uleiul de masline

În schimb uleiul de măsline este natural și are efect 3 in 1: demachiant, tonic, antiseptic. Uleiul de măsline este demachiantul perfect în sezonul rece și este ideal pentru tenul uscat. Alte avantaje: este ieftin, este non-alergen și non-comedogen și antiacneic.

Cum folosești uleiul de măsline pentru ten?

Pune într-o sticluță ulei de măsline de foarte bună calitate. Adaugă câteva picături de ulei de trandafiri sau de lavandă, pentru aromă, dar și pentru a potența acțiunea uleiului de măsline. Agită bine înainte de fiecare utilizare și păstrează preparatul în frigider. Folosește uleiul de măsline direct pe față, masează bine cu buricele degetelor și șterge-ți fața cu dischete de bumbac.

Sursa: www.femeia.ro

Foto: sanatate.bzi.ro 

Distribuie articolul: