Se pare că autoritățile ucrainene nu au rămas prea încântate de decizia pe care au luat-o spre afârșitul anului trecut, de a nu se înscrie, în 2015, la marea competiție muzicală Eurovision Song Contest. Și totuși, la doar două zile după identificarea viitoarei țări-gazdă a concursului, aflăm despre faptul că Ucraina va nominaliza un candidat care va reprezenta țara la următoarea ediție a concursului.

Potrivit portalului ucrainean de știri apostrophe.com.ua, directorul companiei publice televizate ucrainene, Zurab Alasanya, a confirmat participareaa Ucrainei la Eurovision-2016. Acesta a mai declarat, însă, că decizia finală va fi luată de către instituția publică națională teleradio a Ucrainei.

Întoarcerea Ucrainei în competiția muzicală este menționată și pe pagina de Wikipedia a ediției de anul viitor, a concursului muzical.

foto: captură Wikipedia

foto: captură Wikipedia

„În fiecare an, este foarte diferit și condițiile de partcipare sunt legate de nivelul de participare, de pachetele de transmisiuni live. Așa ori altfel, asta costă câteva sute de mii de franci elvețieni. Cheltuielile executantului sunt separate”, a  mai adăugat Alasanya.

Același portal ucrainean informa, la sfârșit de 2014, că Ucraina ezită să participe la Eurovision pentru prima oară în 12 ani. Atunci, anunțul a fost făcut pe Facebook tot de către Alasanya, care a argumentat acest gest prin situația critică în care se află Ucraina, dar și prin situația economică precară din țară.

foto: old.1tv.com.ua

foto: old.1tv.com.ua

Tot atunci, însă,  Zurab Alasanya declara: „În mai 2016, este foarte posibil și chiar de dorit ca să ne întoarcem în concurs. Speranțele noastre sunt legate de situația întregii țări. Dacă va fi bine cu înteaga țară, va fi bine și la fiecare dintre noi.”

Retragerea Ucrainei din cursa Eurovision 2015 l-a motivat pe ucraineanul Eduard Romanyuta să participe la selecția națională din țara vecină. Eduard a sosit la Chișinău și a reușit să obțină victoria. Din păcate, tânărul de 22 de ani, care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2015 nu a reușit să se califice în finala concursului.

Citește și:

Suedia este țara câștigătoare la Eurovision Song Contest 2015