„MOLDOVA SPRE EUROPA” – așa se intitulează caravana colegilor din România care îşi propune să prezinte telespectatorilor o altfel de Moldovă. Proiectul este inițiat de Studioul Teritorial TVR Cluj, în colaborare cu TVR 3, TVR Internaţional și TV Moldova 1 și va cuprinde un ciclu de emisiuni cu personalitați diverse din domenii absolut diferite ale societății. 

Caravana „MOLDOVA SPRE EUROPA” vrea să arate telespectatorilor o altfel de Moldovă, o ţară cu aspiraţii europene, cu elite politice, intelectuale şi ale societăţii civile, care vor să înscrie țara noastră pe un traseu al reformelor democratice. Proiectul editorial cuprinde reportaje şi emisiuni care reflectă potenţialul turistic, aspiraţiile şi ambiţiile de integrare europeană şi de reformă a învăţământului din Republica Moldova.

Emisiunea din proiect va fi difuzată pe patru canale TV concomitent. Astfel, „Moldova spre Europa” va putea fi urmărită în direct între orele 13:00-14:00 şi între orele 18:00-19:00 pe canalele TVR3, TVR Internaţional, TVR Cluj şi TV Moldova 1. Jurnaliștii de la Cluj vin în republica Moldova, unde vor face mai multe popasuri: în Bălţi (8 mai), Chişinău (9 mai), Butuceni (10 mai) şi în Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău (11 mai) .

În cadrul caravanei vor fi prezenţi şi 12 primari din judeţul Maramureş, care vor începe demersurile pentru înfrăţirea cu 12 comune din Republica Moldova. Pentru anumite filmări au fost mobilizați și cetățeni din diasporă.

Distribuie articolul: