Ne-am obișnuit să îi așteptăm pe interpreții de peste Prut cu concerte în capitala Moldovei. Astăzi s-a întâmplat ușor nefiresc: un artist din România a venit la Chișinău special pentru a ține o cuvântare. Este vorba de Tudor Chirilă, vocea trupei Vama, care a fost pe post de speaker la un eveniment marca TEDx. Tudor Chirilă a venit la Chișinău nu pentru a susține un concert, ci pentru un discurs, programat în cadrul unei conferințe de idei – TEDx Chișinău, aflată la cea de-a 9-a ediție. Actorul și interpretul român a urcat pe scenă la fel de neformal, alegând să se folosească de niște cartonașe pe care și le-a pregătit, și nu de proiector și să vorbească fără microfon, așa cum îi stă în fire unui actor.

Cel mai tânăr actor care a luat un premiu UNITER și-a început discursul cu un citat din Shakespeare și a ales să redea o temă de percepție interpersonală: “Poveștile noastre și viitorul comunicării” sau “Suntem ceea ce povestim”. „Toată viața noastră povestim. Poveștile sunt primele lucruri pe care le aflăm, primele valori pe care le percepem. Poveștile sunt graiul nostru în viață, iată de ce trebuie mai des să ne punem întrebarea: Cine sunt eu?”, a declarat Tudor Chirilă în discursul său.

 

Interpretul a mai vorbit și despre importanța rețelelor de socializare, venind mereu cu exemple elocvente, dozate cu umor, luate chiar din propria experiență. La final, a concluzionat: “Suntem ceea ce visăm, trăim la standardele presiunii sociale și media – Să Povestim – asta e soluția, este ca un device, în care am încărca sinceritate. Viitorul sunt poveștile BINE spuse”, a ținut să precizeze speaker-ul.

Actorul și interpretul a fost aplaudat și lăudat pentru speach-ul plin de realitate și umor. Amintim că Tudor Chirilă este membru-fondator al trupei Vama Veche, devenită mai apoi trupa Vama. A jucat în 13 piese de teatru și a compus peste 80 de piese în cariera sa ce durează deja de 14 ani.

Mai citește în revista PentruEa despre Tudor Chirilă:
Vama a lansat imnul mersului la mare în 2013

Distribuie articolul: