În cazul în care ați uitat cine-s băieții, care și-au ținut fanii în suspans, vă aducem aminte noi: „The Prodigy” este formația care a creat o „revoluție” în lumea muzicală a anilor ’90. Curând, Liam Howlett, Keith Flint și Maxim vor reveni în fața fanilor cu o „noutate” muzicală. Vezi mai jos despre ce e vorba.

Formată în Essex, Anglia, The Prodigy s-a născut inițial cu 10 piese demo realizate de Howlett pe un Roland W-30. XL Recordings a ascultat piesele și single-ul de debut “What Evil Lurks”, care a fost lansat la începutul anilor 1991. Genurile muzicale electronica / breakbeat / drum și bass s-a născut odată cu ei.

Acum o săptămână a ajuns o informație pe Internet, precum că „The Prodigy” se va relansa pe piața muzicală cu un nou album, întitulat „The Day Is My Enemy” în care vor fi plasate 14 piese. 

Primul lor concert a fost denumit „Four Aces”, care a avut loc la Hackney, Londra. „Charly”, lansat 6 luni mai târziu, a fost un mare hit în Anglia apreciat de către toți fanii prodigiști. După „Charly” a urmat primul lor album „The Prodigy Experience”, cunoscut ca unul dintre cele mai bune exemple ale genului rave/breakbeat.

Ultimul concert al trupei, a avut loc în 2008, când și-au lansat ultimul lor album „Invaders Must Die”, după care s-au „pierdut” din lumea muzicii. 

Anul acesta, în luna martie, „The Prodigy”, spre marea bucurie a fanilor trupei, vor reveni pe marile scene ale lumii cu noi piese și noi concerte.

Brandul muzical al formației face uz de diverse stiluri, de la rave, hardcore techno, industrial și breakbeat la începutul anilor 1990 – până la big beat și rock electronic cu elemente de punk vocal în ultima perioadă. The Prodigy a evoluat inițial în scena „rave underground” la începutul anilor 1990, iar de atunci a obținut o popularitate globală și un renume mondial.

Iată și coperta albumului „The Day Is My Enemy”, cu care interpreții vor sparge liniștea de șapte ani.

Piesele care vor ajunge la urechile fanilor de pe acest CD sunt: 1. The Day is My Enemy / 2. Nasty / 3. Rebel Radio / 4. Ibiza feat. Sleaford Mods / 5. Destroy / 6. Wild Frontier / 7. Rok-Weiler / 8. Beyond the Deathray / 9. Rhythm Bomb feat. Flux Pavilion / 10. Roadblox /11. Get Your Fight On / 12. Medicine / 13. Invisible Sun / 14. Wall Of Death

Surpriza lunii ianuare este piesa și videoclipul de mai jos, din noul album sus-amintit: 

Sursa: the-flow.ru,

Sursa foto:mixmag.netlouderthanwar.comkuban.kp.ru