În 1998, într-o zi de duminică de la jumătatea lunii decembrie, Marcel și Marin se întâlneau pentru prima data la sală de repetiție. Aveau 16 ani și nu-și doreau decât să cânte. Foarte curând s-au numit ALTERNOSFERA. La 15 ani de atunci, rock-erii moldoveni sărbătorresc și cântă la București.

Au trecut de atunci 15 ani, iar Alternosfera a devenit una dintre cele mai puternice și iubite formații de muzică rock din România și Republică Moldova. Băieții vor sărbători evenimentul vineri, pe 13 decembrie 2013, atunci când au programat un concert aniversar la București. Concertul se va ține într-un club de noapte nou din capitala României, mai exact în Piața Bucur, în incintă  fostei  Fabrici Pionierul.

 Alternosfera

În playlistul serii se vor regăsi hituri din toată perioadă de creație a trupei: Wamintirile, Aruncă-mi, Orașul 511, Visători cu plumb în ochi, Siguratate, Nepoată lui Gagarin, Femeia Nordică, Mută, Ploile nu vin, dar și piese mai puțin cântate în concerte. Programul trupei începe la ora 23:00, însă accesul în club se va putea face de la orele 20:30. Până acum cei de la Alternosfera nu au anunțat și un concert similar la Chișinău.