Într-o locuință de mici dimensiuni, fiecare zonă trebuie să fie utilizată cât mai inteligent, pentru a putea maximiza spațiul. Apelând la câteva trucuri, vei reuși să profiți de spațiul pe care ți-l oferă căminul tău și să-l faci să pară mai mare. Urmează-le! Vei fi surprins când vei vedea cât de bine funcționează.

1. Depozitează pe verticală

În cazul în care ai foarte multe cărți sau alte accesorii mici, pe care nu ai unde le așezi, vei ține cont de acest secret: folosește piese de mobilier înalte. Secretul este să folosești mobila care se întinde nu doar orizontal,dar și vertical, pentru a putea folosi și spatiile de la înălțimi mai mari. De asemenea, poți apela la etajere care glisează peste ușile din casa ta.

2. Folosește spațiul de sub scară

În cazul în care te numeri printre persoanele care au o locuință pe două niveluri, dar tot ai puțin spațiu, nu uita să-l folosești pe cel de sub scară. De multe ori, lumea ignoră această zona, tocmai pentru că pare un spațiu ce nu poate fi folosit. Total greșit! Spațiul de sub scară este perfect pentru a adăposti un dulap ce îl poți folosi pentru a depozita diferite obiecte și alimente.

3. Draperiile pot face încăperea să pară mai înaltă

Pentru ca o încaperea să pară cât mai înaltă și aerisită, trebuie să le montezi corect. Secretul este să le montezi cât mai aproape de tavan (sau chiar de tavan), pentru a crea senzația de înălțime și cât mai în exteriorul ferestrei, astfel încât aceasta să pară mai mare și să permită accesul luminei.

4. Înlocuiește canapeaua cu una mai mică

În orice spațiu, indiferent de destinația lui, trebuie să utilizăm piese de mobilier proporționale cu dimensiunile încăperii. Tocmai de aceea se recomandă ca într-un spațiu mic să folosești o canapea mai mică. O canapea cu doua locuri, de exemplu, îți va face livingul să pară mai mare și mai spațios. Atunci când ai mai mulți oaspeți, poți să folosești scaune pliabile și taburete care se depozitează ușor sau care au în interiorul lor spații de depozitare.

5. Decorează-ți locuința cu oglinzi

Oglinzile nu ar trebui să lipsească din nicio locuință, cu atât mai mult din cele mici. Acestea sunt perfecte pentru a crea senzația de mărire a spațiului. Secretul este să amplasezi oglinzile paralel, astfel încât să se reflecte peretele opus și să se creeze senzația de lărgire.

Iar dacă optezi pentru un mobilier nou, confecționat la comandă, vezi în video-ul de mai jos, modele și proiectări uimitoare care îți vor crea spațiu mult mai mult decât îți poți imagina:

Distribuie articolul: