Chiar dacă știi să gătești, pentru a deveni o gospodină desăvârșită este nevoie să știi și anumite trucuri pe care nu le vei afla din carți. Descoperă unele dintre ele mai jos:

1. Dacă cumva te-ai stropit pe mâini cu lipici „Moment”, atunci îți poți curăți pielea cu margarină. Unge locul unde ai lipici și așteaptă câteva minute.

2. Dacă îți dorești ca în apartamentul tău să persite o aromă plăcută, fierbe câteva minute niște coajă de lămâie.

3. Pentru ca să scapi de depunerile de calcar în jurul robinetului este necesar să ștergi acest loc cu oțet cald.

4. Pentru ca prosoapele de bucătărie să se spele de toate petele e nevoie să le ții o noapte întreagă înmuiate în lapte acru.

5. Pentru ca să nu se prelingă laptele din vas, atunci când fierbe e nevoie să ungi marginea cu unt sau untură.

6. Atunci când vrei să fierbi legume, trebuie să le adaugi în apă abia tunci când clocotește.

7. Pentru ca sfecla roșie să fiarbă mai rapid e nevoie să o lași în apă clocotită timp de 20 de minute, apoi să scurgi apa fierbinte și să adaugi apă rece.

8. Coaja cartofilor noi se va curăți mai rapid dacă, înainte de a le roade vor fi ținute în apă rece cu sare.

9. Atunci când prăjești cartofii, se recomandă să-i sărezi abia la final.

10. Pentru ca fasolele sau mazarea să fiarbă mai rapid e nevoie să le ții înmuiate peste noapte în apă rece.

11. Pentru ca sfeclă să-și păstreze culoarea atunci când este fiartă, în apă ar trebui să adaugi zahăr și oțet de mere

12. Trei reguli de fierbere a legumelor:

а) Capacul trebuie să fie de culoare închisă și să acopere bine vasul.
b) În timpul fierberii nu se recomandă să verifici cu furculița dacă legumele sunt gata.
c) Atunci când legumele sunt fierte e nevoie să fie scose imediat din apă.
d) În apa în care se fierb legumele se recomandă să adaugi puțin suc de lămâie.

13. Pentru ca pâinea să se păstreze mai mult timp, e nevoie să lași alături un cartof, un măr sau puțină sare.

Distribuie articolul: