Meseria de artist impune o atenție deosebită față de imagine și față de felul în care arată un artist. Nu în zadar la scurt timp după ce a născut-o pe Evelina, Mariana Șura afișa deja forme impecabile. A slăbit simțitor grație unui regim special și a plimbărilor zilnice pe care le făcea cu fetița. A trecut mai bine de un an de la nașterea copilului, iar Mariana Șura continuă să arate foarte bine. Ce secrete stau în spatele felului în care arată, am aflat de la interpretă.

Mariana, acum, că Evelina a împlinit un an, iar tu te-ai recuperat foarte rapid după naștere, ce sfat esențial le-i oferi mămicilor care de-abia au născut și vor să slăbească?

Sfatul meu este să se alimenteze cât mai sănătos și să se hidrateze bine (1,5litri de apă în fiecare zi). Nu mâncați alimente prăjite, alegeți produse degresate, excludeți dulciurile. Eu am slăbit datorită plimbărilor cu Evelina, alt sport nu am făcut.

Este posibil să slăbești doar prin alimentație sau doar prin sport? Ce tip de mișcare practici, ca să te menții în formă?

Nu fac sport (din păcate). Practic doar mersul pe jos.

Recomanzi slăbirea la sală, împreună cu un antrenor? De ce?

Desigur că slăbirea la sală e super, dar nu toți dispun de timp și sănătate.

Motivația este extrem de importantă pentru o persoană care intenționează să slăbească. Ce o motivează și inspiră pe Mariana Șura?

Motivația este chiar profesia mea! Eu cânt și la TV, nu doar la radio. Lumea vrea să vadă un artist plăcut ochiului, nu un boț de slănină! În primul rând eu nu mă simt bine dacă sunt durdulie.

Vânezi un oarecare tip de antrenament, pe care ți-ai dori să-l încerci pe propria piele? 

Vreau sa fac yoga sau pilates.

Ce ai exclus din alimentație, de când ai ales să duci un mod sănătos de viață?

Carnea de porc. Rar de tot pot gusta o bucățică de carne de porc sau produsele grase, foarte prăjite. Pâinea albă o consum rar.

Câtă apă consumi pe parcursul zilei și cât de important este acest ritual în procesul de slăbire?

Apa: 1,5 litri. Este foarte important să fii hidratată.

Cum lupți cu pofta de dulce? Știm că ciocolata este desertul tău preferat. 

Da… mănânc zilnic câte 20 de grame de ciocolată neagră cu 72% cacao. Uneori mai întrec măsura. 🙂 Mănânc dulciuri sănătoase: ciocolata cu nuci, alune, prune.

Ai un regim de muncă pe alocuri solicitant, care nu-ți permite să dormi suficient. Cum lupți cu oboseala – un important dușman al aspectului fresh?

Cu oboseala am cam pierdut lupta. Când Eva era micuță, era foarte greu, mai ales când e sezonul de petreceri.

Din ce trebuie să fie compus un dejun sănătos, care să te energizeze și binedispună pentru întreaga zi? Dar o cină?

La dejun iubesc terciul de ovăs cu stafide și miere, dar recunosc că pot mânca uneori orice dis-de-dimineață, gen: zeamă, omletă, tartine cu cașcaval, friptură, tort. Cina… cina e problema mea… la mine, poate avea loc de mai multe ori. 🙂 Uneori e doar o salată ușoară sau un iaurt, alteori e ceva copios.

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: