Un studiu recent a arătat cât de bună este cafeaua fără cofeină. Cei care suferă de probleme ale creierului, precum și persoanele cu boli de memorie cauzate de vârstă ar putea preveni apariția acestora, consumând cafea decofeinizată.

Cercetătorii au descoperit că unul dintre beneficiile cafelei fără cofeină este acela ca îmbunătățește memoria. Studiul a fost realizat pe șoareci suferind de diabet de tip 2, cărora li s-a administrat un supliment dietetic, având proprietăți identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boală care presupune un nivel mai scăzut de glucoză, precum și afecțiuni ale creierului, inclusiv tulburări de memorie. După cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoză din sângele șoarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat.

Doctorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a condus cercetarea, spune că urmează să fie făcute teste și pe oameni. „Este prima dovadă care scoate la iveala beneficiile cafelei decofeinizate, atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea tulburărilor cognitive, cauzate de diabetul de tip 2, inaintarea în vârstă sau de afecțiunile ereditare”, a declarat specialistul.

Cafeaua este asociată în mod normal cu afecțiunile cerebrale, însă doctorul Pasinetti spune că aceste efecte sunt datorate cofeinei pe care o conține. Studiile arată că simptome ale unor boli precum Alzheimer sau tulburări de memorie pot fi depistate cu decenii înainte ca ele să se instaleze.

 

Distribuie articolul: