O trăsătură comună a femeilor de succes este curajul de a-și asuma riscuri, fără teamă de eșec. Ele și-au urmat cu încredere pasiunile fără a se lăsa descurajate. „Fă în fiecare zi un lucru de care îți e teamă”, spunea Eleanor Roosevelt.

poza-1Cu o carieră impresionantă, recunoscută prin numeroase premii naționale și internaționale, actrița a debutat… cu un eșec, picând examenul de admitere la Facultatea de Teatru. A încercat și anul următor, ajungând la examen cu ambulanța. Douăzeci de ani mai târziu, ea juca alături de Monica Bellucci în regia lui Mel Gibson.

Maia are un sfat foarte util pentru femeile care doresc succesul într-un domeniu creativ, dar nu numai: „Inspirația și talentul neasortate cu rigoarea și cu disciplina sunt doar povești ale artiștilor cărora le place să pară neînțeleși.” Multe din experiențele sale profesionale se regăsesc într-o fascinantă colecție de interviuri publicată de Editura Rao.

ELIZABETH GILBERT

Autoarea volumului autobiografic “Mănâncă, roagă-te, iubește” era o jurnalistă de succes până ce un divorț dureros a făcut-o să se prăbușească în depresie. Pentru a se vindeca, ea s-a aventurat într-o călătorie în jurul lumii, călătorie care s-a transformat într-o experiență de autocunoaștere.

poza-2Timpul petrecut pe cont propriu a făcut-o să înțeleagă că fericirea e rezultatul propriilor eforturi: „Eu decid cum îmi petrec timpul, cu cine interacționez, cu cine îmi împart corpul și viața și energia și banii. Eu aleg cum voi privi circumstanțele nefericite din viața mea – fie ca pe niște nenorociri, fie ca pe niște ocazii de a evolua. Eu îmi aleg cuvintele și tonul cu care mă adresez celorlalți. Și, cel mai important, eu aleg ce gândesc“.

Nu este nevoie să pleci într-o călătorie în jurul lumii pentru a învăța să îți acorzi timp cu tine însăți. Timpul individual te ajută să reflectezi asupra propriilor limite, țeluri și posibilități, și să elimini din existența ta obiceiurile și persoanele toxice.

SERENA WILLIAMS

Campioana mondială la tenis afirmă că unul din secretele succesului este să rămâi concentrată pe domeniul în care dorești să excelezi, și să spui nu implicării în activități profesionale care te distrag de la aceasta: „Am primit în trecut numeroase oferte de a apărea în filme sau emisiuni, dar am ales întotdeauna turneele de tenis”.

Povestea sportivei Serena Williams, care și-a continuat cariera după ce a fost diagnosticată cu o gravă afecțiune pulmonară, arată că dedicația și încrederea în sine poate învinge orice impediment.

poza-3

Biografiile sunt o sursă excelentă de inspirație și motivație pentru ca tu să devii mai independentă, mai încrezătoare -într-un cuvânt – pregătită pentru succes.

Sursa: kudika.ro

Viola Rașcovschi, stagiară