Europenii care pariază, în acest an, pe câștigul Germaniei la Eurovision Song Contest, au șanse mari de câștig. Asta, deoarece Germania, în acest an, va fi reprezentată de 3 nemțoaice talentate și seducătoare, în frunte cu vocalista Elaiza.

Deși piesa din concurs este semnată cu numele cântăreței, compozitoarei și pianistei, Ela Steinmetz (Elaiza), blonda va fi acompaniată de acordeonista Yvonne Grünwald și de contrabasista Natalie Plöger.

Elaiza își trage rădăcinile din Ucraina. După moartea tatălui său, care, de asemenea a fost muzician, a fost adusă, de mama, în Polonia. Acolo a studiat jazz-ul și muzica clasică. Când a împlinit vârsta de 8 ani, a trebuit să emigreze din nou. De data aceasta – în Germania, acolo unde Ela a învățat, într-un timp foarte scurt, să cânte la pian.

Anume călătoria aseasta prin spațiu și timp a făcut-o e Elaiza să iubească un stil de muzică aparte: în cântecele ei, vei găsi și folk est-european tradițional, și sound modern, și neo-folclor, și pop. Combinând fiecare dintre genuri, Elaiza reușește să transmită emoție sinceră și autenticitate.

Împreună cu Adam Kesselhaut și Frank Kretschmer, Elaiza a obținut o piesă modernă, ritmată și memorabilă, pe care a intitulat-o ”Is It Right”.

Vocea tinerei interprete, acompaniată de acordeon și contrabas, are un gust dulce-amărui și melodramatic, deoarece vorbește despre tristețea unei relații de iubire. În opinia multora, anume trauma pe care i-a lăsat-o tatăl, odată cu plecarea în neființă, a și motivat-o pe Elaiza să cânte despre tristețe.

Cu toate acestea, cântecul ”Is It Right” cerește prin îndrăzneala sunetelor, care, odată intrate în cap, cu greu ies de acolo.

Delectați-vă și voi cu piesa care va răsuna pe scena Eurovisionului din Danemarca, sămbătă seară, pe data de 10 mai!

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: