Odată cu sosirea toamnei s-a dat start sezonului de viroze, răcelii şi gripelor. Înainte de a merge repede la farmacie după pilule şi medicamente, alege să te tratezi cu leacuri naturale împotriva răcelii. Acestea funcţionează la fel de bine ca şi cele de sinteză, nu au contraindicaţii şi nici reacţii adverse. Febra uşoară, durerile în gât şi acele stări de moleşeală tipice gripei sau răcelilor se tratează cu lichide şi mâncare potrivită. Iată care sunt cele mai bune leacuri naturale împotriva răcelii.

Ceaiurile de plante

Ceaiurile fac două lucruri: hidratează şi stimulează sistemul imunitar. Hidratarea ajută la fuidizarea secreţiilor şi stimulează sistemul imunitar. Ceaiurile de plante aduc şi antoxidanţi care te ajută să depăşeşti mai uşor simptomatologia gripelor rebele de toamnă. Cele mai bune alegeri: ceaiul verde, ceaiul de măceşe, ceaiul de tei, cel de muşetel şi ceaiul din fructe de pădure.Este foarte bună şi limonada şi sucurile naturale din fructe (preparate în condiţii de casă), dar şi apa simplă. Sunt contraindicate sucurile din comerţ pentru că au prea mult zahăr, care face mai mult rău decât bine.

Plante, fructe şi legume care tratează răceala şi gripa

Povestea cu supa de pui leac în timpul răcelilor nu este un mit. Supa ajută la decongestionare şi hidratare în acelaşi timp, plus că este uşor de digerat, aşa că nu oboseşte organismul care şi asa este slăbit. Supa de pui aduce grăsimi şi proteine foarte necesare sistemului imunitar.

Trucuri ca să arăţi bine când eşti răcită

În lista cu antibiotice naturale pe care le poţi consuma fără limite de fiecare dată când ai o suferinţă care ţine de o formă de infecţie este cea mai sănătoasă listă cu medicamente. Cap de listă este usturoiul. Crud sau fiert este la fel de eficient pentru că are un puternic efect antibacterian şi antiviral. Pune usturoi în supă sau mănâncă peşte (bun pentru grăsimile şi proteinele sale), cu mult mujdei de usturoi.

Ghimbirul este şi el pe lista cu antibiotice naturale. Rădăcina de ghimbir are proprietăţi antiinflamatoare şi te va scăpa imediat de răceală. Bea ceai de ghimbir! Ceapa, piperul şi ardeiul iute sunt şi ele pe lista cu antibiotice naturale.

Alte alimente care susţin procesele de lupta împotriva infecţiilor sunt: conopida şi varza, hreanu, citricele, mierea de albine şi merele.

Sursa: www.femeia.ro

Distribuie articolul: