Sunt prietene, sunt însărcinate și sunt foarte active, în speranța să ajute cumva femeile aflate în aceeași stare ca și ele. Nici chiar pe ultima sută de metri în sarcină jurnalista Oxana Iuteş, trainerul Olga Țapordei și designerul Rodica Nicov nu se lasă băgate în pat să lenevească toată ziua. Lansează o campanie nouă pentru femeile însărcinate, iar debutul acesteia va avea loc pe 16 iunie, cu lansarea unei colecții de rochii deosebite pentru femei însărcinate și mame care alăptează. 

Ne-au povestit despre planurile lor de echipă, dar și ce vor face atunci când aceasta se va mări, respectiv, Oxana Iuteș, Olga Țapordei și Rodica Nicov, pe rând, vor da naștere unor bebeluși minunați.

Le-a motivat lipsa hainelor potrivite pentru gravide pe piața RM

„Lipsa vestimentației potrivite în timpul sarcinii, credem, că o simte orice femeie gravidă. Cu această problemă ne-am confruntat și noi. Mai ales că la Chișinău dacă sunt două-trei puncte comerciale unde pot fi procurate astfel de haine, dar nu întotdeauna pe placul fiecăreia. De aceea, am recurs la cea mai simplă metodă – cusutul la comandă – și una dintre salvatoare a fost Rodica. La ea la atelier am croit multe dintre ținutele noastre. Într-o bună zi, Olga a venit cu propunerea să diversificăm piața și de ce să nu lansăm o linie vestimentară pentru gravide și mame care alăptează. Ideea ni s-a părut extraordinară, doar că ne gândeam să o facem pe la toamnă, căci suntem pe ultima sută de metri și s-ar putea să fim ocupate de alte griji. Olga a insistat să lansăm un pre-concept înainte ca să naștem. Și iată-ne aici!”

Iuteș nicov tapordei

Echipa lor nu e din trei persoane – sunt minim șase

„Noi suntem cu ideile, iar cei care ne ajută sunt bebelușii din burtică, lăsându-ne pur și simplu să fim active, să muncim și să ne valorificăm creativitatea. Fiecare contribuie cu ceea la ce se pricepe mai bine. În plus, fiecare vine cu o doză de creativitate, astfel încât să mișcăm cât mai mult  și mai repede carul din loc. Primele rochii, ce așteaptă să fie prezentate, sunt un amalgam de idei. Deci, fiecare dintre noi a venit cu câteva modele ce-i reprezintă caracterul și stilul. Pe viitor, însă, va fi un pic altfel. Intenționăm să lansăm o colecție bine definită, cu croieli și elemente comune, dar vom păstra și din identitatea fiecăreia.”

Iuteș nicov tapordei

Însărcinate, dar elegante și rafinate

„Un prim pas a fost să lansăm campania „Sarcina nu te limitează, sarcina te înfrumusețează”,  în cadrul căreia să prezentăm aceste rochii. O vom face și printr-un eveniment, pe 16 iunie, la un hotel din capitală. Vrem să le amintim femeilor că-și pot păstra eleganța și rafinamentul în toată perioada gravidității, doar că trebuie să fie un pic mai ingenioase și să nu se sfiască să experimenteze. Ulterior, când vom reveni cu picioarele pe pământ, după naștere, vom lansa un brand și colecții mai mari.”

 Echipa lor e un perpetuum mobile, mai cu seamă că se va mări în curând

„Noi suntem un fel de perpetuum mobile. Dacă ați observat, niciuna dintre noi, chiar dacă se află pe final de termen, nu stă locului. Continuitatea nu că va fi, ea obligatoriu va exista: spuneam și mai sus – brand, identitate, unicitate. Deocamdată, e doar un concept, dar cum le închegăm pe toate, despre noua colecție se va auzi, cu siguranță. Pentru început, ele vor fi croite și cusute la comandă și poate adaptate după gusturile sau necesitățile gravidelor sau mămicilor care alăptează și care vor dori o asemenea ținută.”

Foto: Dima Iacovlev