Repertoriul Teatrului Național Mihai Eminescu din această săptămână este bogat în spectacole ce rezistă în timp și care de fiecare dată ne răscolesc adâncul sufletului și ne trezesc emoții forte. Trei comedii și două drame care merită redescoperite și trăite din nou și din nou.

În largul mării

Pe 09 iunie 2021, ora 18:30, te invităm să descoperi tragicomedia „În largul Mării”, de Slawomir Mrozek. Trei politicieni naufragiați în largul mării (neincluzând poștașul). Fac circ, după vocație, dar simt tot mai tare că le lipsește pâinea. Unul din ei e ca și mâncat, doar că nu se decid care. Aici începe campania electorală pentru felul doi. Vizionare plăcută și poftă mare!

Durata spectacolului – 1h 20 min., fără pauză. Sala Studio

Bilete online aici.

Take, Ianke și Cadâr

Joi,  10 iunie 2021, ora 18:00, sunteți învitați să urmăriți un spectacol de Victor Ion Popa, cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Durata – 2h 10 min, cu pauză. Sala Mare

Bilete online aici.

Hamlet în sos picant

Vineri, în data de 11 iunie 2021, la ora 18:00 descoperiți piesa „Hamlet în sos picant”, după Aldo Nicolaj. Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Durata spectacolului – 1h 55 min. Sala Mare

Bilete online aici.

Casa mare

Sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 18:00, urmăriți drama „Casa Mare”, de Ion Druță. Vasiluța slujește pe altarul Casei Mari, pe care o construiește demult, ca panaceu al tuturor frământărilor sale. Aici pe scena vieții sale intră Păvălache și odată cu el și gura lumii, riscând să-i năruiască Vasiluței și templul și viața…

Durata spectacolului – 2h 45 min, cu pauză. Sala Mare

Bilete online aici.

Dosarele Siberiei

Duminică, în data de 13 iunie, ora 18:00 retrăiți emoțiile eroilor dramei „Dosarele Siberiei”, de Petru Hadârcă. Un spectacol comemorând tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Durata spectacolului – 2h 30 min, cu pauză. Sala Mare

Bilete online aici.

Actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” vă așteaptă!