De multe ori în viață ne simțim pierduți, ne vedem într-o răscruce și ne întrebăm: „Oare care-i drumul ce merită a fi parcurs?”. Din fericire sunt oameni care-și găsesc rostul în viață și se simt utili, dar mai sunt și din cei care încă sunt în căutarea unui scop pe care și-ar dori să-l atingă. Dacă sunteți printre cei confuzi și nu știți încotro să mergeți, încercați să vă răspundeți la întrebările de mai jos. Poate vă vor ajuta să vă dați seama de ce aveți nevoie.

1. Ce pasiuni ai avut în copilărie?

Ce hobby poate avea un copil? Poate ai scris vreo poveste sau ai desenat vreun tablou? Copiii întotdeauna sunt pasionați de ceva. De obicei abandonăm aceste activități din cauza lipsei de timp, a presiunei sociale, dând preferință unor lucruri mai „serioase” sau pentru un alt motiv convingător (pentru moment). Gândește-te la ceea ce îți plăcea să faci când erai copil. Ți-ar plăcea să continui și acum? Dacă nu, de ce nu? De ce ai pierdut interesul pentru acel hobby?

2. Dacă nu ar trebui să muncești, ce ai face în timpul liber?

Dacă nu ar trebui să meargi la locul de muncă, ce ocupații ai avea acasă? Seara după o zi grea de muncă sau la sfârșit de săptămână, de obicei ți-ai dori să te relaxezi și e corect, relaxează-te! Dar dacă ai avea mai mult timp, cu siguranță ți-ar plăcea să știi că acel timp a fost folosit într-un mod mai productiv. Gândește-te și scrie-ți într-o agendă, ce ai vrea să faci, iar weekend-ul următor, încercă să-ți pui pe roate planul.

3. Ce activitate te face să uiți de tot ce se întâmplă în jurul tău?

Atunci când ești implicat într-o activitate importantă pentru tine, una care îți place foarte mult, pierzi noțiunea timpului. Uneori oamenii uită chiar să mănânce până nu-și duc „activitatea” la bun sfârșit. Amintește-ți când acest lucru s-a întâmplat cu tine ultima oară. Poate ar fi cazul să mai găsești asemenea activități, nu crezi?

4. Ce informații îți captează atenția și ce ți-ar plăcea cel mai mult să studiezi?

Ce reviste, cărți, știri îți plac? Ce lecturi îți fac plăcere? Cele despre pescuit, gătit, sau de afaceri? Dacă încă nu ești sigur că sunt teme care cu adevărat te-ar interesa, nu-ți face griji – acestea de obicei îți iau mai mult timp! Va veni și ziua decisivă, relaxează-te!

5. Despre ce discuți cu cei mai apropiați prieteni?

De obicei, prietenii tăi, înconștient, îți pot sugera scopul vieții tale. Nu crezi? Ce-ar fi dacă ți-am spune că subiectele și planurile discutate între prieteni deseori „prind viață”, asta în cazul în care „discuția” este văzută în „culorile” reale ale vieții. În plus, prietenii la rândul lor, de multe ori pot da sfaturi geniale tocmai bune de urmat. Observă (pentru tine) ce întrebări îți adresează prietenii, probabil, în aceste domenii, ei te văd un expert. Și este posibil că tu nici n-ai știut despre asta!

6. Ai o listă cu „prioritățile” din viața ta? Când le-ai citit ultima dată?

Dacă încă nu ai o astfel de listă, atunci grăbește-te să ți-o scrii! Aceasta te va ajuta să înțelegeți ce vrei cu adevărat să faci și te va apropia de atingerea scopului major din viața ta!

7. Dacă ai ști că este un domeniu în care ai reuși, pe care l-ai alege?

Mulți oameni nu vor să-și realizeze visurile, le este frică de un eventual eșec. Încercă să vezi în ele doar punctele pozitive. În loc să-ți spui că: „nimic nu nu va funcționa”, spune-ți: „eu voi reuși” sau „pot să le realizez!” Stabilește-ți câte un obiectiv în fiecare săptămână care te va apropia de visul tău și aminte-ți: vei reuși!

Sursa

Distribuie articolul: