După seara de Revelion, dar și în general în perioada sărbătorilor de iarnă, adesea suferim de indigestie. Vă prezentăm motivele acesteia, dar și cum poate fi combătută. Cauzele instalării unei indigestii
Exista numeroase cauze care duc la apariția indigestiei:
– mesele copiase
– ingestia rapidă de alimente
– ingestia de alimente foarte reci sau fierbinți
– alimentele tip fast food
– produsele alimentare alterate
– alimentele picante
– consumul excesiv de cafea, alcool, ciocolată, băuturi carbogazoase
– consumul excesiv de alcool
– fumatul
– aerofagia (inghițirea de aer)
– stresul.

Prevenirea indigestiei
– aveți foarte mare grijă la calitatea alimentelor ingerate
– evitați mesele copioase, alimentele picante și pe cele de tip fast food
– evitați cafeaua, ciocolata, alcoolul, băuturile carbogazoase în exces
– evitați să mâncați cu gura deschisă pentru că astfel înghitiți mai mult aer
– mâncați încet, mestecați bine alimentele
– nu purtați haine strâmte
– nu faceți sport cu stomacul plin

Tratează indigestia

Cărbune medicinal
Cărbunele medicinal îndepartează rapid indigestia, arsurile stomacale sau balonările, dacă este consumat imediat dupa masă, cu un pahar cu apă plată. De asemenea, carbunele medicinal poate fi luat și preventiv, cu jumătate de ora înainte de masă.

Ceai de semințe de mărar
Ceaiul de semințe de mărar este utilizat la nivel intern pentru îndepărtarea indigestiilor, a colicilor, dar și pentru combaterea insomniilor. O cană cu ceai de semințe de mărar, consumată după o masă copioasă, va preveni instalarea problemelor digestive.

Ceai de ghimbir și scorțișoară
Ghimbirul este recunoscut pentru faptul că ușurează digestia și alungă senzațiile de greață. De asemenea, ghimbirul este un remediu excelent pentru tratarea durerilor de stomac. Ghimbirul poate fi consumat ca atare (tulpina proaspată) sau sub forma de ceai. De asemenea, în combinație cu scortisoara, ceaiul de ghimbir va micșora nivelul de aciditate din stomac si va ușura digestia.

Ceai de menta
Menta este o plantă de baza în problemele stomacale. Aceasta calmează durerile de burtă, indepartând senzația de greață, reface flora stomacului și ușurează digestia alimentelor. Se consumă o cana cu ceai cald de menta, la 10 minute dupa masă.

Ceai de musetel

Ceaiul de mușețel are în componența sa ingrediente active antispastice și antiinflamatorii, motiv pentru care este un medicament perfect pentru tratarea problemelor de digestie. O cană cu ceai de mușețel consumată imediat după masă, va alunga orice problemă stomacală.

 

Distribuie articolul: