Cel mai mare producător de mașini din Japonia, Toyota, a anunțat o retragere de 2,7 milioane de vehicule din diferite țări, din cauza problemelor de direcție și un defect la pompa ejector în modele hibride.
Specialiștii afirmă că la eliminarea defectelor într-o singură mașină va fi nevoie să lucreze până la o jumătate de oră. Ei spun că numărul automobilelor care necesită a fi retrase este foarte mare, astfel că, doar în Japonia acesta este de mai mult de jumătate de million.
Potrivit BBC purtătorul de cuvânt al Toyota, Dzeisi Tatikawa, apariția problemei cu direcția “a apărut din cauza insuficienței de putere a arborelui de direcție.” Vor fi retrase doar nouă modele, printre care Toyota Corolla și Prius.

Reputația firmei a fost grav afectată în 2009, când din cauza unui alt defect, Toyota a fost forțată să retragă aproximativ 12 milioane de automobile. Acest caz a dus la amenzi de reglementare din partea autorităților SUA.

Cu toate acestea, Toyota este cel mai mare producător auto din Japonia și unul dintre cele mai mari din lume. Profitul companiei pentru al treilea trimestru al anului 2012 a depășit 3 miliarde dolari – este de trei ori mai mare decât anul trecut.

Distribuie articolul: