Tot mai multe teste negative COVID-19 cu semne de falsificare sunt identificate de polițiștii de frontieră. Ieri, alți cinci moldoveni au fost documentați penal pentru obținerea ilegală a testelor. 

Pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Sculeni, s-a apropiat un mijloc de transport care se îndrepta spre Republica Cehă. În urma investigațiilor, ofițerii de investigații au identificat patru teste PCR Covid-19 cu semne de falsificare. Bărbații, cu vârstele cuprinse între 30 și 45 de ani, sunt cetățeni ai R. Moldova.

Trei dintre ei nu au dorit să ofere declarații, iar ultimul a comunicat că a achitat  500 de lei pentru documentul fals.

Al cincilea test PCR Covid-19 a fost identificat în timpul controlului de frontieră în punctul de trecere Costești. De această dată e vorba despre o locuitoare a raionului Glodeni, în vârstă de 50 de ani, care se întorcea din România. În cadrul audierilor, femeia a devenit agitată. Aceasta nu a oferit vreo explicație clară referitor la originea testului, iar ulterior a menționat că ar fi deacord să fie plasată în autoizolare.

Astfel, au fost întocmite procese verbale, iar oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Sursa

Distribuie articolul: