Un fenomen destul de straniu are loc în rândul femeilor din Coreea de Sud. Tot mai multe dintre acestea solicită ajutorul medicinei estetice pentru a-și transplanta fire de păr în zona pubiană, scrie dailymail.co.uk. Cu ce scop, aflați mai jos.

În timp ce majoritatea femeilor din întreaga lume cheltuiesc o grămadă de bani pentru a se epila și a scăpa de firele de păr nedorite, în Coreea de Sud are loc un fenomen invers. Tot mai multe femei se adresează la clinicile estetice pentru a-și transplanta păr în zona pubiană.

Potrivit datelor oferite de una din aceste clinici, deja 10% dintre cliente au solicitat astfel de transplanturi. Toate aceste femei suferă de o tulburare endocrină (atrichosis pubian sau hypotrichosis) care le determină lipsa pilozității anume în zona pubiană. Afecțiunea este destul de frecventă în special la coreencele de origine mongolă, potrivit unui raport publicat in revista Chirurgie Dermatologică.

Ceea ce n-am menționat este că femeile din Coreea se Sud, care posedă păr în zona pubiană, sunt considerate drept sănătoase și fertile. Femeile care nu posedă această pilozitate se străduie să repare, în acest mod, „greșeala naturii” și să devină la fel ca și celelalte femei, doar că prin intermediul transplantului. Femeile cu „atrichosis pubian” sunt foarte stresate din cauza afecțiunii lor și posedă o stimă de sine scăzută. 

Coreencele sunt nevoite să cheltuiască sume frumușele pentru a se pricopsi cu astfel de proceduri. Este vorba de suma echivalentă cu 2000 de dolari. Operația durează de la două și până la patru ore și constă în transplantarea firelor mici de păr din zona scalpului, în zona pubiană, păstrând intactă rădăcina părului.

Din 2010 și până în 2012, cererea pentru acest tip de transplant, în Coreea de Sud, a crescut cu 160%, transplantul fiind unica metodă pentru tratamentul cardinal al acestei tulburări endocrine. Uneori, o operație este prea puțin pentru a aduce lucrurile la bun sfârșit, femeile având nevoie de sume mai mari de bani, odată cu multiplicarea procedurilor. 

Studiile, însă, avertizează că astfel de transplanturi pot fi însoțite de erupții cutanate, arsuri, zgârâieturi, alergii și vânătăi, iar riscurile cresc simțitor dacă femeile mai suferă și de obezitate. 

Foto: nyc.barstoolsports.comsofeminine.co.uk