Ieri, la Chișinău a avut loc Finala Națională Eurovision 2018. În urma concursului, favoriții publicului, dar și ai juriului au fost membrii trupei DoReDos, cea care ne va reprezenta țara la ESC, desfășurat în acest an la Lisabona. În continuare, vă invităm să aflați mai multe despre ei, dar și ce performanțe muzicale au în spate.

1.Trupa DoReDos a fost înființată în septembrie 2011, dar sub un alt nume

Inițial, formația se numea „Art Band”, iar componența acesteia varia. Ulteior, membrii trupei și-au început a câștiga faima, organizând diverse evenimente în capitala de nord a țării, dar și prin a participa activ la diverse concursuri. În anul 2015, denumirea trupei s-a schimbat în „DoReDos”. Astăzi, membrii trupei sunt: Marina Djundiet (31 ani), Evgheni Andrianov (30 ani) și Sergiu Mîță (32 ani). Toți trei sunt originari din orașul Rîbnița.

2.Au în palmares zeci de concursuri câștigate

Pe parcursul anilor, DoReDos avut turnee atât în Moldova, cât și în Rusia, Ucraina, Australia sau Egipt. Totodată, aceștia și-au testat abilitățile muzicale în cadrul diferitor concursuri de talente. „Slaveanskii Bazar”, „Gheorghe Grigoriu” și „Novaia Volna” sunt doar câteva dintre ele.

3.În anul 2016 au participat la X Factor România 

DoReDos a impresionat la X Factor, acolo unde a ajuns până în finală. Explozia de culoare și veselia pe care au adus-o a fost remarcată de o sală întreagă, dar și de jurați.

„A fost bine de tot. Îi spuneam colegei mele că la un moment dat mi s-a părut că aud niște voci pe bandă. Cum ar spune cineva a sunat „orgă”. Voci foarte puternice și bine armonizate. Excepțional, bravo”, a spus atunci Ștefan Bănică.

4.Au obținut premiul cel mare la concursul „Novaia Volna 2017”

Pentru activitatea, dar și pentur performanța pe care au obținut-o, membrii trupei DoReDos  au fost decorați, pe data de 20 septembrie 2017, cu distincții de stat de către președintele țării. Medalia „Meritul Civic” i-a revenit impresarului formației Valeriu Djundiet, iar soliștii s-au învrednicit cu titlul de „Artist Emerit”. Totodată, aceștia au câștigat și 2 mln de ruble. De altfel, relația bună dintre formație și Igor Dodon s-a remarcat și cu alte ocazii.

5.Au participat de trei ori la selecția națională pentru Eurovision, ultima dată fiind cu succes

În anul 2015 și 2016, grupul s-a calificat în finala concursului, iar în acest an a câștigat competiția. Aceștia au interpretat piesa „My lucky day”, compusă de artistul rus Filip Kirkorov, care este și unul dintre cei mai mari fani ai trupei.

Foto: Facebook.com, captură imagine