Când invităm mai mulţi prieteni acasă şi vrem să vizionăm un film, aproape automat vom consuma şi popcorn. Desigur, cel mai des apelăm la pungile de popcorn pe care le băgăm la cuptorul cu microunde, deoarece reprezintă o variantă mult mai comodă şi mai simplă. Ceea ce nu ştim însă este faptul că popcornul nu este tocmai un aliment sănătos.

Deși unii susțin contrariul, luând „la puricat” ingredientele care se găsesc în pungile de popcorn, s-ar putea să fim dezamăgiți, scrie farmaciata.ro. În primul rând, ambalajele conțin perfluorochimicale, o clasă de produse chimice legate de apariția diferitelor tipuri de cancer (printre care și teflonul), precum și de deteriorarea sistemului reproductiv. Odată ingerate, aceste substanțe rămân în organism o perioadă lungă de timp.

Și nu vorbim numai despre substanțele chimice conținute de ambalaje, ci și de cele care sunt aplicate direct pe boabele de porumb propriu-zise. Diacetilul, de exemplu, este o aromă utilizată pentru a conferi popcornului gustul acela de unt, însă a fost legat de mai multe ori de apariția afecțiunilor pulmonare. În plus, studiile au arătat că oamenii care lucrează în fabricile unde se pregătește și ambalează popcornul dezvoltă boli pulmonare grave. Și, deși unii producători susțin că nu mai folosesc această substanță, se pare totuși că nici înlocuitorii nu ar fi mai sănătoși.

 Popcorn la microunde

Grăsimile industrializate precum grăsimile trans reprezintă o adevărată amenințare pentru sănătatea inimii și sunt legate și de boli precum endometrioză. Producătorii de alimente le utilizează deoarece ajută la conservarea produselor.

Deși etichetă poate indică 0% în ceea ce privește conținutul de grăsimi trans, uleiurile hidrogenate indică prezența acestora. Ce este cel mai îngrijorător este faptul că, în general, pungile de popcorn (partea din interior) sunt injectate cu tot felul de substanțe pentru că uleiul și celelalte ingrediente să nu “transpire” practic prin pungă.

Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din Statele Unite ale Americii avertizează că atunci când aceste pungi sunt încălzite, se eliberează o substanță numită acid perfluorooctanoic.

Distribuie articolul: