Jennifer Lopez, Madonna și Shakira sunt doar 3 dintre vedetele care au decis să renunțe la diete chinuitoare și să slăbească prin activitate fizică intensă. Zumba este programul de fitness pentru care optează femeia modernă. Această metodă de slăbire este însoțită de un șir întreg de avantaje considerabile. Ce înseamnă zumba și de ce este atât de populară, aflăm într-un material publicat de Hello Magazine.

Zumba nu este un tip de fitness tocmai nou, pentru că a fost lansat în 1990, grație instructorului columbian de dans Alberto Pérez, care a decis să unească elementele obișnuite de fitness cu elemente cardio energizante, extrase din dansurile latinoamericane.

A descoperit acest tip de fitness absolut întâmplător, pentru că a fost nevoit să înlocuiască înregistrarea muzicală cu ceea ce avea la îndemână – o casetă cu muzică pentru dansuri ca salsa sau latino. Așadar, Zumba a apărut în urma unei improvizații!

Este ca o filosofie, ca un mod de viață. Pilatesul, yoga și zumba reprezintă o nouă generație în lumea fitnessului. Atunci când le practici, înțelegi că devii mai fericit și mai relaxat. Nu ne chinuim pe noi înșine și nu ne întrecem”, declară dansatorul american Alberto Pérez.

Prima academie pentru instructori de zumba avea să apară abia în 2000, la Miami, iar de aici, acest tip de fitness s-a răspândit în toate colțurile lumii. Actualmente, cursurile de zumba pot fi practicate la orice sală de fitness care se respectă. Nici chiar Madonna, care are 56 de ani, nu a cedat în fața acestui tip de fitness. Vedeta practică zumba cu însuși Alberto Pérez!

Zumba este, astăzi, un program de fitness care are la bază mișcările rapide și ritmice, realizate pe un fundal muzical corespunzător. Programul se realizează, de obicei, în grup și într-o încăpere specială. 

Pe tot parcursul sarcinii am mers la zumba pentru a acumula mai puține kilograme în plus. Practicam zumba de 4-5 ori pe săptămână, dimineața”, mărturisește Shakira, o altă adeptă a acestor mișcări de dans. Vedeta s-a recuperat chiar la o lună după prima naștere. 

Zumba a atras nu doar femeile, ci și bărbații! „Soția mea dansa, iar eu, stând pe unul din aparatele din sala de forță, m-am întrebat, brusc, de ce stăteam pe chestia aia. M-am alăturat grupului și am înțeles că zumba înseamnă distracție. Nu poți dansa zumba doar pe jumătate. Sau o faci cu entuziasm, sau mergi acasă”, declară actorul australian Hugh Jackman.

În timp ce practicăm zumba, organismul nostru depune eforturi de încărcătură diferită, fără ca să epuizeze Sistemul Nervos Central. Un antrenament standard durează 60 de minute și conține încălzire, ritmuri medii, apoi ritmuri rapide. 

Foto:Hello Magazine

Distribuie articolul: