Vara este anotimpul perfect ca să-ți pui fantezia la contribuție și să alegi un tort al miresei deosebit. Ai toată gama de culori, orice fruct sau flori, iar dacă nu dispui de ornamentul dorit, atunci cofetarul ţi-l va meşteri din marzzipan. Tortul miresei reprezintă o urare de „viaţă dulce” din partea naşilor (căci ei sunt cei care-l cumpără) pentru proaspeții însurăței. Însă nu se exclude faptul ca la alegerea tortului să se implice și mirii, de la alegerea aromei, al gustului până la ornamentarea tortului.

Din fericire, acum orice poate fi făcut la comandă, și nu doar atât! Orice poate fi personalizat, de aceea mirii pot schiţa tortul aşa cum şi-l doresc, iar cofetarilor nu le rămâne decât să îndeplinească „mofturile” îndrăgostiților.

Aşadar, poţi lua în considerație următoarele sfaturi:

Aroma tortului. Evident, pentru sezonul de vară, vei exclude aromele pe bază de unt, din cauza temperaturilor ridicate şi al gustului mai uleios al cremei. Perfect ar fi să alegi creme uşoare, puhave, glazurate, de exemplu: cremă de lămâie, fructe de pădure, cremă de şampanie sau de vanilie sau poţi combina cremele de şampanie cu ciocolată şi lapte.

Culoarea. Aici nimeni nu poate să te contrazică, fie că alegi un tort clasic alb, sau mega-colorat, oricum cele mai importante vor fi ornamentele. Deci, poţi alege o culoare clasică champagne sau ivory şi să-l decorezi cu ornamente bleu (steluţe, panglici, scoici); sau acoperă tortul cu marzzipan roşu, iar pe toată suprafaţa decorează-l cu buline albe; alege culorile electrice sau pastelate – pentru fiecare etaj câte o culoare diferită sau combină două culori şi joacă-te cu ele: coral şi albastru, verde şi galben etc.


Ornamentele.
Iată aici poți improviza cum vrei. Vara este reprezentată de o mulţime de simboluri: fructe, flori de sezon, fluturi, simboluri marine, păsări, soare. Toate pot fi confecţionate din fondant (pastă de zahăr), din marzzipan, iar cele mai mici ornamente pot fi făcute chiar din ciocolată albă sau neagră (însă atenţie la temperaturi – nu va fi plăcut dacă se vor topi).


Fructele. Un rol deosebit la torturile de vară sunt fructele, deoarece ele pot fi folosite pentru blatul tortului, dar şi ca ornamente. Evident, este mult mai plăcut simţului gustativ şi olfactiv ca un tort să fie împodobit cu fructe naturale, decât cu cele confecţionate din „zahăr”, mai ales că sunt delicioase, dar şi redau cele mai diverse culori. La fel, fructele pot fi tăiate în forme de flori, inimi, fluturi. Ca umplutură se alege vişina, căpşuna, cireşele, zmeura, coacăza, mure, piersica, banane, kiwi, ananas, cocos, mango.


Florile. Alături de fructe, florile sunt ornamentele perfecte în decorarea tortului.
Florile de pe tort sunt elementul care face ca tortul să fie unul „de vară”. Astfel, ele pot fi confecţionate din marzzipan sau naturale. Poţi alege floarea-soarelui, trandafirii, crinii, orhideea, ranunculus (gălbenele), romaniţa, cimbrişor, campanula (clopoțel), floarea-de-nu-mă-uita etc. Puteți fi „şmecheri” și să alegeți florile în combinaţie cu cele din buchetul miresei şi butoniera mirelui.

Distribuie articolul: