Un deliciu de te lingi pe degete și o rețetă extrem de ușoară vă prezentăm astăzi. Vedeți mai jos cum se prepară tortul raw vegan de ciocolată - desertul pe care în pot mânca chiar și... „carnivorii”!


Ingrediente pentru blat:

-1,1/3 cană nuci sau migdale

-1/2 cană curmale fară sâmburi

-3 linguri cacao

-3 linguri sirop de agave (sau mere pentru cei care nu sunt vegani)

*se folosește cană de 300 ml

Ingrediente pentru cremă:

-300 g unt natural de arahide, nesărat

-450 ml lapte gras de cocos

-1/2 cană cacao

-1/2 cană sirop de agave (sau miere pentru cei care nu sunt vegani)

-1/3 cană ulei de cocos

-1 praf de sare

*se folosește cană de 300 ml

2

Mod de preparare:

1.Pentru blat, se pun în robotul de bucătărie curmalele și se mărunțesc bine, apoi se adaugă nucile, pudra de cacao și siropul de agave. Totul se mixează bine. Trebuie să se obțină o compoziție fărâmicioasă, care își păstrează forma dacă este strâns între degete.

2.Masa obținută se presează într-o tavă cu fund detașabil și se dă la rece.

3.Pentru a prepara crema, se pun toate ingredientele în blender și se mixează până se obține o pastă fină. Periodic este indicat de a opri robotul și de a curăța pereții vasului cu o șpatulă.

4.Se toarnă crema peste blat, iar tortul se introduce în congelator peste noapte sau minim 4 ore.

5.Se decorează la dorință. Puteți folosi fructe uscate, fulgi de cocos, fructe proaspete sau coajă de portocală.

Sursa: madeline.ro