Un clasament al greutăţii corporale pe ţări a fost întocmit de compania “Visual” şi publicat recent de Dailymail.co.uk. Graficul este realizat pentru ambele sexe şi relevă în ce regiuni ale globului consumul de alimente nesănătoase influenţează greutatea oamenilor. Asfel, prima poziţie în cadrul acestui clasament este ocupată de Kuweit. Statul arab are, în cazul bărbaţilor, un indice de 27.5, în timp ce în cazul persoanelor de sex feminin indicele ajunge la valoarea de 31.4, scrie Mediafax.ro.

Republica Moldova este inclusă în categoria ţărilor cu o greutate corporală medie. În cazul bărbaţilor indicele de masă corporală raportat la înălţime ajunge la 24.0, în timp ce pentru femei acesta este de 25,2, media fiind de 24,6.

Statele Unite ale Americii sunt clasate pe locul doi în top, deoarece în cazul bărbaţilor indicele corporal ajunge la 26.5, iar pentru femei este clasat la 29.

Statul cu cel mai mic indice corporal al populaţiei raportat la nivel mondial este Republica Populară Bangladesh cu indice de 20.5 la bărbaţi şi 19.8 în cazul femeilor. O realitate în acest grafic face referire la faptul că ţările sărace din Asia sau Africa au o populaţie cu masă corporală destul de mică, printre statele cu probleme la acest capitol fiind Togo, Mali sau Pakistan.

Marea Britanie, o ţară ameninţată de problema obezităţii în cazul copiilor, ocupă locul 26 în graficul Visual cu indici de 27 pentru bărbaţi şi 26.9 la femei.

Potrivit acestui grafic, adulţii care se situează cu masa corporală între indicii de 18.5 şi 24.9 pot fi consideraţi în general că au corpul perfect echilibrat raportat la greutate şi înălţime.

sursa

Distribuie articolul: