Dacă ţi se pare că ploaia de astăzi ţi-a stricat ziua sau că în ultimul timp ai parte doar de ghinion, atunci ar trebui să râzi, pentru că Listverse a făcut un top al celor mai ghinionişti oameni de pe pământ. Această listă cu siguranţă te va încuraja să nu mai crezi că eşti cel mai nenoricit.

Costis Mistokatis

Un sat întreg a câştigat la loto, în afară de un om
La fiecare Crăciun, în Spania, are loc o extragere loto masivă, numită El Gordo, care se traduce prin “Grasul”.
Un sat micuţ din Sodeto a avut motive mari de sărbătoare anul trecut, căci toate cele 70 de gospodării au participat la cumpărarea biletelor, în afară de una. 
Norocoşii au împărţit enormul premiu de 950 de milioane de dolari, sub privirile pline de regret ale lui Costis Mitsotakis, singurul care nu a dat bani de bilet, căci vânzătorul nu ciocănise şi la uşa lui.

Lovit de fulger de 7 ori
Lovit de fulger de 7 ori

Se spune că fulgerul nu loveşte niciodată în acelaşi loc, dar pe Roy Sullivan l-a lovit de 7 ori, fapt pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor.
Posibilitatea ca o persoană să păţeasca asta de 2 ori în viaţă este de 3.000 la 1, iar de a fi lovit de 7 ori este de 22 de septilioane la 1. 
Mai mult, după ce a fost lovit ultima dată de fulger, când se afla la pescuit, un urs a venit să îi fure din undiţă peştele prins. Sullivan a avut destulă forţă încât să pocnească ursul cu o creangă şi să-şi ia peştele înapoi.

glonţul ucigaş
Glonţul “bântuit”

Henry Ziegland a păcălit moartea, în 1883, atunci când a rupt relaţia cu prietena lui, care mai apoi s-a sinucis de durere. Nebun de supărare, fratele acesteia a promis că-l va omorî pe Ziegland.
Fratele acesteia a tras în Ziegland, după care s-a sinucis. Curios, însă, bărbatul n- a murit, căci glonţul doar îl zgâriase, înfigându-se în trunchiul unui copac.
Câţiva ani mai târziu, bărbatul a vrut să doboare copacul folosind câteva batoane de dinamită. Explozia i-a aruncat acelasi glonţ direct în cap şi Zeigland a murit pe loc. 

cel mai păros om din lume

Cel mai păros om din lume
Dacă vă plângeţi mereu din cauza părului în exces, este momentul să vedeţi cât sunteţi de norocoşi, asta în comparaţie cu Yu Zhenhuan, cel mai păros om de pe planetă.
96% din corpul lui Yu este acoperit de păr, din cauza unei afecţiuni rare. El chiar a trebuit să sufere o procedură chirurgicală pentru a-i fi îndepărtat părul din urechi, astfel încât să poată auzi.
În afară de tălpi şi palme, pielea îi este acoperită de 41 de fire de păr pe centimetru pătrat, “simptom” specific bolii numite atavism. 

Lovit de două bombe atomice
Lovit de două bombe atomice

Tsutomu Yamaguchi a fost supravieţuitorul atestat oficial al celor două bombe atomice, Hiroshima şi Nagasaki.
Pe 6 august 1945, el era în vizită la Hiroshima. La câteva secunde după ce a urcat în tramvai, a văzut o flăcără imensă şi a fost trântit la pământ de forţa bombei, leşinând în timp ce aceasta era detonată la 600 de metri deasupra oraşului.
În jur de 140.000 de oameni dintre cei 350.000 de locuitori ai Hiroshimei au murit pe loc. Yamaguchi, deşi aflat la o distanţă mică, a suferit doar arsuri pe piele şi un timpan perforat. A doua zi a plecat din Hiroshima.
Pe 9 august se afla într-un tren către Nagasaki, care, la fel ca Hirosima, era un important centru militar. La 11 şi 2 minute era la mai puţin de un kilometru de centru, când a văzut o rază familiară de lumină – erau cele 25 de kilotone de plutoniu care explodau.
În afară de pierderea auzului la o ureche, bărbatul a suferit răni pe care le-a bandajat vreme de 12 ani.

câinele fără noroc
Câinele care a alergat să prindă dinamita şi să i-o înapoieze stăpânului… aprinsă

Într-o iarnă aprigă din nordul Statelor Unite, Hary Jenkins şi 2 prieteni de-ai lui au mers la pescuit la copcă, pe apele îngheţate ale lacului Ten Mile, din Minnesota.
Pentru a face o gaură mare în gheată rapid, aceştia au aruncat un băţ de dinamită. Atunci a început coşmarul.
Câinele lor, un Labrador retriever, a fugit după dinamită pentru a o înapoia stăpânului, obişnuit cu joaca cu beţe. Oamenii au început să fugă mâncând pământul cu câinele pe urma lor. Ei au scăpat cu viaţă, dar necuvântătorul a fost aruncat în aer.
În plus, explozia a spart şi gheaţa de sub maşina pescarilor, automobilul ajungând direct pe fundul lacului. Compania de asigurări nici nu a vrut să audă de despăgubire.