27 decembrie a fost desemnată Ziua Internațională a Actorului. Cu această ocazie, felicităm toți actorii și vă propunem să admirăm șapte actrițe din Republica Moldova trecute de vârsta de 40 de ani, dar care arată fenomenal. 

Ala Menșicov împreună cu fiicaAla Menșicov este maestru în artă, actriță, profesoară de actorie. Spune că ,,actoria e o meserie ce se face cu sufletul, iar dacă treci de obstacole, te face să creşti ca personalitate”.  

Ninela Caranfil în piesa ,,Zăpezile de altă dată”Ninela Caranfil – actriță, artistă emerită.  A luat Premiul UNITEM pentru cel mai bun rol feminin în spectacolele „Zăpezile de altădată” (Ea) de Dumitru Solomon şi „Povestea unei nebunii obişnuite” de Petr Zelenka (Mama), montate de Emil Gaju şi Alexandru Cozub. În „Zăpezile de altădată”, ca și în realitate, demonstrează o carismă prin care poate cuceri.

Paulina ZavtoniPaulina Zavtoni a realizat mai multe roluri din dramaturgia clasică. Maniera sa de creație este recunoscută și în evoluțiile sale la radio și televiziune cu prezentarea de versuri şi proză ale celor mai valoroşi autori naţionali, spectacole literar-artisitice, literar-muzicale şi dramatice. 

Margareta PânteaMargareta Pântea este actrița care are o slăbiciune și pentru rolurile din filme. În luna iulie a născut al treilea copil, o fetiță. Înainte de a ieși în concediu de maternitate a jucat alături de Andrei Porubin în ,,Anonimul Venețian” de Giuseppe Berto, regia Alexandru Cozub. 

Angela CiobanuAngela Ciobanu – o femeie energică, mereu pozitivă. Susține că pentru ea teatrul este ,,…Creaţie, doar creaţie. Aşa am fost educată, aşa simt şi sper ca Dumnezeu să-mi dea inspiraţie cât mai mult timp…”.

Nelly CozaryNelly Cozaru – regizor, actriță, profesor de arta actorului. Femeia care transformă orice responsabilitate în plăcere. În următoarele zile revenim cu un interviu oferit de Nelly Cozaru pentru revista noastră. 

Mihaela StrâmbeanuMihaela Strâmbeanu este actrița care a jucat mai multe roluri provocatoare și de fiecare dată la cel mai înalt nivel. Femeia fatală este și în spectacolul „Iosif și amanta sa” de Val Butnaru, regia Petru Vutcărău.