Revista Forbes Romania a întocmit TOP-ul celor mai avute femei din ţara vecină. Femeile din TOP sunt personalităţi puternice, cu averi de zeci sau chiar sute de milioane de euro. Unele din ele însă, stau departe de ochii presei şi, deseori, sunt necunoscute publicului larg. Prima femeie din top este Carmen Adamescu, care este preşedinta consiliului de administraţie al Unirea Shopping Center Bucureşti, compania care controlează magazinul cu acelaşi nume de la kilometrul zero al Bucureştiului şi un mall din Braşov, cu venituri de peste 20 de milioane de euro anual.

Familia Adamescu mai deţine compania de asigurări Astra, cotidianul România Liberă şi Hotelul Intercontinental din Capitală. 

Veronica Drăgan are 38 de ani, este văduvă şi pe lângă faptul că educă trei copii, mai administrează un grup de 100 de firme cu un rulaj de circa 1 miliard de euro.

Veronica este pasionată de filatelie şi numismatică, dar îi place şi să călătorească, să citească şi să asculte muzică. A fost căsătorită o singură dată, cu Iosif Constantin Drăgan, mariaj în urma căruia a rezultat trei băieţi. Recunoaşte că prioritatea, în plan personal o reprezintă copiii.

Surorile Voiculescu, Camelia şi Corina reuşesc să impresioneze în primul rând prin discreţie. Printre companiile deţinute de Camelia şi Corina Voiculescu se numără Antena Group, Grupul Media Camina (care are licenţele radio ZU), Media Casa Press (publishing) sau Intact Interactive (online). Pe lângă zona media, se numără şi companii din zona FMCG sau servicii directe, care aparţin Grivco. Afacerile totale ale grupului au înregistrat anul trecut o uşoară scădere, de aproximativ 2 %, de la 237,5 milioane euro, în 2009, la 233,3 milioane euro, în 2010

Măriuca Talpeş  este, alături de soţul său, Florin, fondatorul producătorului de software antivirus BitDefender – unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti din lume. Cuplul mai are o pasiune- dansul. Merg de cinci ori pe săptămână la dans şi au ajuns să participe chiar şi la competiţii internaţionale.

Anca Vlad este fondatoarea grupul Fildas – unul din cele mai mari business-uri din industria de medicamente: 230 de milioane de euro, în 2010 şi un profit operaţional de aproximativ 20 de milioane de euro, în creştere cu circa 85%.

Pentru ea, ingredientele cele mai importante ale succesului antreprenorial sunt entuziasmul şi capacitatea de sacrificiu. În prezent, este considerată una din cele mai de succes femei de afaceri din România.


Camelia Şucu 
este deţinătoarea afacerii în domeniul mobilierului de lux Class Living. Dar mai nou, este şi pasionată de agricultură. Aşa că a cumpărat o fermă de vaci. Investiţia în agricultură şi industria alimentară a devenit acum un pariu pe termen lung pentru omul de afaceri. Camelia Şucu a fost căsătorită cu Dan Şucu, proprietarul retailerului de mobilă Mobexpert şi au împreună două fete.

 

Mihaela Marcu, medic pediatru de profesie, este fondatoarea MedLife, unul dintre cei mai agresivi operatori de pe piaţa serviciilor medicale din România. La 69 de ani, profesează în continuare, numărându-se printre cei mai bine cotaţi medici pediatrii din Capitală.

Distribuie articolul: