EA.md împlinește 7 ani de activitate. 7 ani pe care i-am dedicat informării, creșterii și dezvoltării continue, multilaterale a femeii. Cu această ocazie vă propunem zilnic câte 7 femei din diverse domenii, despre care noi scriem, pe care voi le admirați și apreciați, care sunt active în domeniile lor de referință și vă pot servi drept reper, model sau inspirație. Astăzi, vă dezvăluim ce am descoperit despre pasiunile femeilor pe care le vedem foarte des la televizor, informându-ne despre poziția instituțiilor publice pe care le reprezintă, față de anumite situații. Aceste doamne au grijă să ne comunice ce se întâmplă în unele din cele mai importante instituții de stat, ce proiecte sau reforme se lansează...Mai simplu vorbind, cele 7 femei sunt puntea de legătură între instituțiile publice și cetățeni.

Ala Diaconu, purtătoare de cuvânt, Ministerul Apărării: „Îmi place mult meseria mea, comunic cu militarii şi jurnaliştii, colaborăm pentru a realiza reportaje, interviuri despre viaţa şi activitatea militarilor. Înainte aveam o pasiune pentru citit. Dacă găseam o carte interesantă, o citeam în câteva ore…acum nu prea reușesc, mai des citesc articole, lucrări tematice ce țin de profesie. De câțiva ani am un hobby…colecționez farfurii de perete, aduse din diferite țări. Îmi place să decorez pereții apartamentului cu aceste farfurii, să le privesc și să-mi aduc aminte de țara, locurile sau oamenii care mi le-au adus.”

rapid 2013

Alina Bunghez, purtătoare de cuvânt, Inspectoratul Național de Patrulare: „Am foarte puțin timp liber și îl dedic fiicei mele Symona, pentru ea trăiesc, ea e cea care mă motivează în tot ce fac, ea e cea care îmi dă putere să mă ridic de fiecare dată când cad, ea e cea care îmi oferă zâmbetul în fiecare dimineață, ea e pacea mea, e tot ce am mai scump. Avem realizări frumoase împreună, de fiecare dată mergem doar înainte și niciodată nu dăm înapoi. Ea se mândrește cu mine. Îmi spune că atunci când va crește mare va avea grijă de mine așa cum o fac eu acum pentru ea. O obișnuință deja este să mergem la bazin împreună, ne place foarte mult. Plimbările în parc și sportul practic zilnic sunt incluse în programul nostru. Duminica e sfântă pentru noi, mergem dimineața la biserică, e tradiție deja. Acasă mai mult citesc decât privesc televizorul. La bucătărie gătim împreună și evident ceea ce dorește Symona. Ne plac dulciurile, dar ne limităm. Symona are grijă de dințișori, mama – de siluetă.”

photo_2017-09-22_11-29-28

Alina Zbancă, Șefa Direcției Relații Publice MAI, are grijă de comunicare și de imaginea MAI, a subdiviziunilor instituției și a ministrului Alexandru Jizdan. „Eu am fost primul funcționar de la MAI (cel puțin, în ultimii zeci de ani), care a lansat o carte de versuri, susținută de toată echipa. Atunci le-am spus tuturor: „La MAI, există loc de poezie”. Poezia este marea mea pasiune. Fără poezie eu mă pierd. Am lansat prima plachetă, „Umbrelă pentru suflet”, în vara anului 2016. De ce așa titlu? Pentru că eu iubesc ploile și nu port umbrelă niciodată. Pentru că noi avem nevoie de umbrele pentru suflet, nu pentru corp. Ploile udă, nu dor. Din iulie 2016 până în prezent, am scris 100 de poezii, și dacă mă ajută Dumnezeu, până la sfârșit de an am să tipăresc a 2-a carte.”

IMG_20170924_161324_153

Angela Starinschi, purtătoare de cuvânt, Centrul Național Anticorupție: „O să mă credeți dacă o să vă spun că munca mea e cea mai mare pasiune? Veți spune că trişez!  Probabil, după mulţi ani de experinţă şi experimente la diferite job-uri, în sfârşit pot savura plăcerea muncii care mă reprezintă. Ştiu că sună înflăcărat şi incredibil, dar, din fericire sau din păcate, acesta este adevărul curat. În afara serviciului, mă ocup de ceea ce aduce plăcere unei femei obişnuite. Am bărbat la casă, copii, câine, pisici, vecini, prieteni, care îmi umplu tot timpul. Eu nu fac nimic a lehamite. Cum zic unii: Angela şi când doarme arde! În general, n-am să te şochez cu nimic. Nu pictez pătrate negre, nu compun muzică sau poezii, n-ai să mă vezi pe la fest-uri sau pe la alte evenimente mondene. Moda, pentru mine, e o altă planetă! Hoinăreala pe străzi e un lux! Nu împletesc, nu croşetez şi nici măcar nu cârpesc şosetele. Când mă păleşte muza, scriu. Povestesc oamenilor diferite întâmplări, pe care le consider interesante şi pentru alte urechi. Poate am să scriu o carte cândva, dar acum mi-i lene. Ard de lene!”

21740691_1841113169249828_5611461871809536070_n

Cristina Stratulat, purtătoare de cuvânt, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. „Puținul timp liber care îmi rămâne după orele de muncă îl dedic pasiunilor mele. Sunt înnebunită după confecționarea lucrărilor manual. Dacă o perioadă lungă de timp croșetam și tricotam, acum realizez cutii pentru bijuterii, după tehnica decupajului. Le ador și le fac cu plăcere pentru oamenii dragi din viața mea.  Îmi place să mă refugiez în sânul naturii ca să citesc o carte bună și ador la nebunie călătoriile. Mă străduiesc de 2 ori pe an să vizitez ceva nou, a devenit o obișnuință.  Nu pot trăi fără prieteni și familie, iar majoritatea timpului liber îl dedic lor.”

Foto-_J0A6409

Daniela Mânzatu, purtătoare de cuvânt, Serviciul de Informații și Securitate. A avut grijă, până acum doi ani, de serviciul presă al Poliției de Frontieră și a muncit pentru imaginea polițiștilor în perioada marilor reforme. Jurnaliștii spun că a fost cel mai bun comunicator al Departamentului Poliție Frontieră. Pentru pasiuni nu prea are timp. Cea mai mare alinare rămâne cititul și, din surse demne de încredere, știm că e o bună gospodină. Gătește gustos și îi place să primească oaspeți. Acasă la ea e tot timpul „ziua ușilor deschise”. Citește tot ce îi cade sub mână – cărți împrumutate, cumpărate, descărcate de pe internet. Nimic însă nu o face mai fericită decât cei doi copii.

viber image

Liliana Pușcașu, purtătoare de cuvânt, Serviciul Situații Excepționale. „Sunt pasionată de activitatea mea pe care o realizez zi de zi în cadrul  Serviciului Situații Excepționale al MAI, dar pe lângă aceasta mă dedic fetiței mele Alexandra și familiei. Diminețile, devreme, îmi place  să citesc atunci când toata casa este cufundată în liniște și am un pic de răgaz doar pentru mine. În week- enduri, obișnuim cu familia să călătorim, alegând destinații nu prea departe de capitală, dar care încă nu au fost explorate de noi. În cea mai mare a timpului, viața mea este împărțită între serviciu și familie, iar cînd mă surprind zile mai nostalgice, cu drag îmi aduc aminte de pasiunea de a scrie versuri, care poate cândva se vor regăsi într-o culegere.”

La_multi_ani__Liliana_1

Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la [email protected] 

Citește și: Top 7 interprete de muzică ușoară, cititoare EA.md

Top 7 eroine Ea.md, care se alimentează sănătos

Top 7 jurnaliste celebre care își adoră la maxim rolul de mamă!

Top 7 cele mai fidele cititoare EA.md pe care le cunoști și tu!

Top 7 polițiste de frontieră. Cunoaște femeile care au stricat planurile multor infractori