EA.md împlinește 7 ani de activitate. 7 ani pe care i-am dedicat informării, creșterii și dezvoltării continue, multilaterale a femeii. Cu această ocazie vă propunem zilnic câte 7 femei din diverse domenii, despre care noi scriem, pe care voi le admirați și apreciați, care sunt active în domeniile lor de referință și vă pot servi drept reper, model sau inspirație. Continuăm seria de topurilor cu 7 moldovence care au reușit să se afirme peste hotarele țării. Au trecut prin mari greutăți, au scăpat lacrimi și au luptat cu dorul de casă, iar acum țara în care locuiesc a devenit acel „Acasă”, acolo unde se simt cel mai bine, lângă oamenii dragi și siguranța zilei de mâine.

Ana Vicol

De 5 ani, Ana Vicol, din Mileștii Mici, Ialoveni, își construiește povestea de succes în SUA, alături de iubitul său soț, Mihai Lilicu. Dragostea pentru design și compoziții florale i-a inspirat pe basarabeni să își lanseze, la Chicago, o agenție care să transforme nunțile în amintiri frumoase și veșnice. Așa s-a născut Blooming Events by Ana Vicol – mai mult decât o afacere – un vis care s-a împlinit după ce a fost scris pe hârtie! Partea cea mai emoționantă a poveștii lor este că sunt părinți, iar al doilea copil îi însoțește la muncă încă de pe când avea doar o lună.

Citește și: Un cuplu din RM transformă nunțile americanilor în amintiri pentru o viață: „Mezinul ne însoțește de când avea doar o lună”

vicol

Alyona Cherabye

Mamă, soție, makeup artistă, fotografă, croitoreasă, iar lista poate continua. Iată o scrută descriere a Alyonei Cherabye – o moldoveancă din statul american, Illinois, care a reușit să demonstreze că prin muncă și voință orice poate deveni posibil. Pe lângă pasiunile și hobby-urile pe care le posedă și pe care le-a deprins de-a lungul timpului, Alyona e o fire extrem de modestă, sensibilă și, totodată, activă. Cum le reușește pe toate? Răspunsul a fost unul foarte simplu: „dacă nu fac nimic, am impresia că pierd timpul în zadar”.

Citește și: O moldoveancă din Illinois demonstrează că nu există „NU POT”! E mamă a trei copii și are o mulțime de hobby-uri

alyona

Cristina Ivanov

Adevărata pasiune și credință în succes își găsesc materializarea oriunde în lume. E și exemplul Cristinei Ivanov – o tânără din Republica Moldova, care și-a lansat în Italia un brand unic de articole confecționate din denim. Partea specială a creațiilor sale este că insuflă putere: poartă inscripționate mesajele preferate ale clienților – adevărate mantre care le reamintesc purtătorilor despre libertatea și forța pe care o poartă în interior.

Citește și:Inspirată de cărți și modă, Cristina Ivanov a lansat un brand de blugi în Italia! Una dintre cliente e și Xenia Deli

ult

Elena Stratan

Locuitoarele orașului Porto pășesc cu mândrie și licărire în ochi centrul de estetică deschis în Portugalia de către Elena Stratan. Acum 12 ani, s-a văzut ținând în mâini diplomele eliberate de UPS „I. Creangă” și trăind un dor nebun pentru sufletul său pereche, aflat la 4000 de kilometri distanță. De la Litere și până la Nail Art sau Microblading a fost un drum lung, bătătorit cu muncă grea și zilnică. Și cum nimic nu este întâmplător, Elena Stratan își va pune în curând în aplicare măiestria pedagogică, odată cu deschiderea unei școli de cursuri, unde va preda tot ce a învățat ea însăși pe meleaguri portugheze.

Citește și: Elena Stratan, deținătoarea unui salon de estetică în nordul Portugaliei: „Mi-am pus diploma în sertar și am zis c-o dau uitării”

stratan

Marta Iacob

Dacă pentru mulți basarabeni Republica Moldova încă mai este asociată cu un coșmar din care s-au debarasat cu bine pentru totdeauna, pentru familia Martei Iacob, stabilită acum în statul american Illinois, țara noastră este în continuare un tărâm respectat cu sfințenie, chiar și de la mii de km distanță. Lăsându-și acasă o carieră în Drept, Marta și-a urmat inima, iar acum, este hamdmade artistă peste ocean, iar pe lângă asta – mamă, soție și co-fondatoare a organizației Quiz Women USA, la baza căreia se află 3 moldovence și care are drept scop să îmbunătățească viața segmentelor social-vulnerabile din RM.

Citește și: Ieri – juristă la Chișinău; azi – meșteriță îndrăgită la Chicago! Marta Iacob: „Femeile care poartă bijuteriile mele sunt deosebite!”

marta

Stella Grossu

Pe Stella Grossu am cunoscut-o după cea mai recentă ediție a evenimentului de modă Torino Fashion Week, aflând că talentata makeup artistă a realizat machiajul modelelor ieșite pe podium pentru a prezenta o linie de haine semnată de fashion designerul Olesea Ioniță. Deși a absolvit o facultate la UTM, makeup și body artista originară din Brătușenii Vechi (Edineț) și-a făurit povestea de succes în Italia. După ani de studii și experiență, lucrările sale ajung pe podium, pe paginile revistelor de modă, în filme și chiar în fața studenților. Stella a fost invitată să-și dezvăluie profesionalismul la Scuola Estetica Moderna din Torino, acceptând această provocare.

Citește și: De la Edineț, la Torino! Stella Grossu, despre excelența în makeup și cum a ajuns să predea arta machiajului pe tărâmuri italiene

stella grossu

Tatiana Perju

Locuitorii orașului Modena gustă deseori din creațiile dulci ale Taniei Perju și se minunează, întrebând mereu despre cine e autorul. Stabilită deja de 11 ani în Italia, eroina acestei povești a reușit să își descopere, pe tărâmuri italiene, un talent unic: acela de a crea deserturi irezistibile. Dacă vă întrebați de unde a învățat ceea ce face, aflați că Tania este autodidactă. A reușit acest succes lăsând în spate zeci de experimente și munți de vase murdare. Acum, este soție, mamă și o fiică marcată profund de exemplul mamei sale. Grație ei a reușit să devină o femeie împlinită și autoarea proiectului „dulce” Nini Cakes.

Citește și: Tania Perju – tânăra din Ialoveni, care îndulcește italienii cu deserturi irezistibile! „Toate sacrificiile sunt răsplătite într-o zi!”

tania-perju-1140x570

Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la [email protected]